برترین آدمک‌های لگو از گذشته تا کنون: بخش سوم

4 مهر 1399 | 22:22

آدمک‌های لگویی از دهه‌ی هفتاد میلادی به دنیای لگو وارد شده و نقش بسیار مهمی را در راستای گسترش محصولات این کمپانی ایفا کردند. استقبال از این آدمک‌ها به قدری قابل توجه بود که لگو به مرور از آن‌ها در بیشتر سری‌های خود استفاده کرد تا بتواند دنیای لگو را زنده‌تر کند. همچنین این آدمک‌ها در ادامه به لگو امکان استفاده از لایسنس‌های سینمایی برای اضافه کردن آن‌ها به دنیای لگو را داد که همین موضوع سبب گسترش هر چه بیشتر مخاطبان این سرگرمی گشت.

مقدمه

در قسمت قبلی این نوشتار رتبه‌های ۲۰ الی ۱۱ برترین آدمک‌های لگو را معرفی کردیم . حال در این بخش از برترین آدمک‌های لگو از گذشته تا کنون، ده آدمک برتر تاریخ لگو را بررسی خواهیم کرد که هر کدام از آن‌ها، دارای ویژگی‌هایی منحصر به فرد بوده و به واسطه‌ی آن ویژگی‌ها در این جایگاه قرار گرفته است.

شماره‌ی ۱۰: سواران سیاه

پادشاهان نفرین شده‌ی سرزمین میانه که محکومند به خاطر طمع بی حد و حصرشان تا ابد به لرد سائورون خدمت کنند و به مرور شکل انسانی خود را نیز از دست داده‌اند. به راستی قدرت تالکین در خلق شخصیت‌های خیالی بسیار زیاد است و هیچ رقیبی نمی‌شناسد. شنل‌های سیاه و چهره‌‌هایی که همیشه در تاریکی پنهان شده‌اند از سواران سیاه هیبتی وحشت آفرین می‌سازد که در تمامی دنیای سرزمین میانه، نمونه‌ای ندارد. آدمک‌های سواران سیاه نیز با حفظ وفاداری نسبت به آثار مرجع، به بهترین شکل ممکن «لگویی» شده‌اند و در عین سادگی، مفهوم وجودی خود را به خوبی منتقل می‌کنند.

شماره‌ی ۹: باز لایتیر

اولین ست‌های تولید شده‌ی «Lego Toy Story» پس از اکران قسمت سوم این مجموعه‌ی سینمایی وارد بازار شدند. آدمک‌های این ست با سایر آدمک‌های لگو تفاوت‌های بسیاری داشتند که این تفاوت‌ها، موجب شده بود تا آن‌ها بیشتر به شخصیت‌های اسباب بازی در خود مجموعه‌ی فیلم‌ها شبیه شوند. البته بعد‌ها لگو این تصمیم خود را در بازتولیدات ست‌های این تم تغییر داد و در تمامی ست‌هایی که از سال ۲۰۱۶ تا کنون عرضه شده‌اند (به غیر از سری دوپلو)، آدمک‌های این تم نیز با الگوی ثابت سایر آدمک‌های لگو به مرحله‌ی تولید رسیده‌اند. آدمک باز لایتیر (Buzz Lightyear) که یکی از شخصیت‌های اصلی این مجموعه به شمار می‌رود، در ست‌های اولیه‌ی این تم بسیار با کیفیت و شگفتی آفرین طراحی شده بود و جزئیات فوق العاده‌ی کار شده بر روی آن، این آدمک را تبدیل به یکی از کلکسیونی‌ترین آدمک‌های لگو کرده است.

شماره‌ی ۸: پرنسس لیا اورگانا

از آنجایی که سری جنگ ستارگان بیش از دو دهه است که در دنیای لگو حضور دارد، بارها شاهد ایجاد تغییرات و عرضه‌ی نسخه‌های متعددی از آدمک هر یک از شخصیت‌های این فرنچایز بوده‌ایم. آدمک پرنسس لیا اورگانا نیز از این قاعده مستثنی نیست، هرچند که مدل موی خاص او همواره این آدمک را از سایرین مجزا می‌کرده و همواره یکی از آدمک‌های خاص لگو به شمار می‌رفته است.

شماره‌ی ۷: کاپیتان دیوی جونز

میان تمام فیلم‌های دزدان دریایی کارائیب، قسمت دوم و سوم آن جایگاه ویژه‌ای دارند که دلیل اصلی آن، حضور کاپیتان دیوی جونز است که رهبری‌ کشتی هلندی سرگردان را بر عهده دارد. صورت هشت پا مانند، کلاه، پای مصنوعی و تمام جزئیات این آدمک بی نظیر است و حضور آن در هر کلکسیونی از آدمک‌های لگو شدیدا خوشایند خواهد بود.

شماره‌ی ۶: گیملی

دورف قلدر اما خوش قلب مجموعه‌ی ارباب حلقه‌ها بیش از هر شخصیت دیگری در این مجموعه به بار طنز آن کمک کرده است. البته باید اشاره کرد که روحیه‌ی طنز از خصوصیات نژاد خیالی دورف‌ها است و همین مسئله، شدیدا به محبوب‌تر شدن آنان کمک کرده. اما دلیل اصلی که باعث قرار گرفتن گیملی در رتبه‌ی ششم این لیست شده، جزئیات دقیق صورت، ریش و تجهیزات آدمک گیملی است که دقت فراوانی در طراحی آن‌ها صورت گرفته.

شماره‌ی ۵: سر آشپز سوشی

این آدمک یکی از معدود آدمک‌هایی است که من هر وقت یاد آن می‌افتم، به خاطر نداشتن آن در کلکسیون شخصی خودم افسوس می‌خورم. حس و حال فوق العاده‌ای که حالت چهره و لباس این آدمک ارائه می‌دهد در کنار قطعات لگویی سوشی در کنار او، دل هر طرفدار لگو را می‌رباید و او را مجاب می‌کند تا برای این شاهکار، به تیم طراحی لگو دست مریزاد گوید.

شماره‌ی ۴: لرد ویدر

ویدر یکی از محبوب‌ترین ضد قهرمانان تاریخ است و از آنجایی که مجموعه‌ی جنگ ستارگان به نوعی جزئی از فرهنگ حال حاضر دنیا به حساب می‌آید، به ندرت می‌توان شخصیتی را از نظر شهرت و محبوبیت با او مقایسه کرد. در دنیای لگو هم لرد ویدر حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و طراحی ماسک بی نقص و رنگ متالیک پوشش او، همان ابهتی را که از ویدر انتظار داریم در وجود او قرار می‌دهد.

شماره‌ی ۳: بتمن

مدتی است که به واسطه‌ی سری «DC Superheroes» بتمن نیز به طور مداوم در محصولات لگو جا خوش کرده است. اما در طول دو دهه‌ی گذشته بارها شاهد رفت و برگشت این شخصیت فوق العاده‌ی کامیک به دنیای لگو بودیم و همین امر سبب شد تا چندین آدمک بتمن مختلف را در دنیای لگو ببینیم که بیشتر آن‌ها از کیفیت بالایی برخوردار بودند. نقاب دوست داشتنی و شنل خفاشی بتمن او را از هر آدمک لگو دیگری در طول تاریخ به راحتی متمایز می‌کند و پرینت فوق العاده‌ی لباس او این تمایز را حتی چشمگیرتر می‌کند.

شماره‌ی ۲: پروفسور ایندیانا جونز

سری «لگو ایندیانا جونز» از آنجایی که در سال ۲۰۰۸ عرضه شد، جزئیات چشمگیری در طراحی صورت آدمک‌های خود نداشت و همچنان از همان الگو‌های تکراری صورت آدمک‌های لگو با اندکی تغییر پیروی می‌کرد. اما این سری در عوض تا جایی که امکانات آن زمان لگو اجازه می‌داد در تمامی بخش‌های دیگر خوب عمل کرد و معماری ست‌ها، طراحی ابزارها و لباس‌ها به بهترین شکل ممکن پیاده سازی شدند. آدمک پروفسور ایندیانا جونز با ته ریش دوست داشتنی خود و کت و پیراهن شناخته شده‌اش در این مجموعه، در کنار شلاق و کیف کج معروفش که از تجهیزات او به شمار می‌روند، به یکی از بهترین آدمک‌های لگو در طول تاریخ تبدیل شده است.

شماره‌ی ۱: فضانورد کلاسیک

شاید این انتخاب کمی عجیب به نظر برسد؛ آدمکی بسیار کم جزئیات از دهه‌ی هفتاد میلادی که در نقش یک فضانورد، حتی ماسک محافظ بر روی صورت ندارد و لبخندی ساده بر صورتش نقش بسته. اما برای درک این آدمک باید به چند نکته دقت کرد. نخست آن که این آدمک با سادگی و صمیمیتی که در طراحی خود دارد، روح لگو را به بهترین حالت ممکن در دل خود جا داده و به نوعی انگار که نمود ظاهری مفهوم «آدمک لگو» است. دوم آنکه با وجود طراحی فضانوردهای بسیار از سوی لگو با جزئیات به مراتب بالاتر، هیچ کدام موفق نشده‌اند تا این حد در طراحی خود خوب عمل کنند و چیزی که از یک فضانورد لگو انتظار داریم را بهتر از این آدمک به تصویر بکشند و به همین علت این فضانورد از دهه‌ی هفتاد، در صدر لیست بهترین آدمک‌های لگو قرار می‌گیرد.

نویسنده: فرنام فرتوت

دسته بندی: لگو

دیدگاه شما

درحال ثبت اطلاعات....