هر دورهی تاریخی، یک سبک؛ معرفی سبکهای معروف دنیای بردگیمها (بخش دوم)
وقتی میخواهیم در میان آثار بیشمار موسیقی یا فیلم، یک اثر جدید پیدا کنیم، یکی از راهها این است که سبک مورد علاقهی خود را شناخته و در میان آثار تحت آن سبک به دنبال گزینهی مورد علاقهی خود بگردیم. بوردگیمها نیز مانند هر عرصهی دیگری دارای سبکهای متنوع میباشند که در این سری مقالات، سعی خواهیم کرد شما را با انواع مختلف و مرسوم آنها آشنا کنیم.
معرفی سبکهای معروف در دنیای بوردگیم را با معرفی دو سبک انتزاعی (Abstract Strategy) و ماجراجویی (Adventure) آغاز کردیم که آن را در مقالهی اول از این مجموعه مقالات میتوانید مطالعه کنید. در این قسمت، یعنی قسمت دوم از این مجموعه مقالات نیز به سراغ چند سبک مهم و معروف در دنیای بوردگیمها خواهیم رفت. شناخت انواع سبک در بازیها به ما کمک میکند که راحتتر بازیهای مورد علاقهی خود را پیدا کنیم و از پیش بدانیم برای تجربههای جدید در کدام زیرمجموعه به جستجو بپردازیم. همچنین برای کسانی که به طراحی بازی نیز علاقه دارند، شناخت این سبکها حیاتی محسوب میگردد.
بازی کارتی (Card Game)
خب قرار نیست چیز عجیب و غریبی در توضیح این سبک بگوییم و واضح است وقتی در یک بازی تنها یا اصلیترین بخش آن را کارتها تشکیل دهند، پس آن بازی زیر مجموعهی این سبک قرار میگیرد. حال ممکن است موقع خرید یک بازی تمام کارتهای مورد نیاز آن بازی را یک جا تحویل بگیرید ویا به صورت کلکسیونی (CCG) با هر بار خرید، کارتهای متفاوتی گرفته و دست خود را قدرتمندتر نمایید.
پس به زبان سادهتر، هرگاه یک بازی در اختیار داشتیم که در آن تعداد زیادی کارت وجود داشت و آن کارتها اصل بازی را تشکیل میدادند، با یک بازی کارتی طرف هستیم.
مثلا بازی Uno یک بازی کارتی است. در آن فقط کارت وجود دارد و بازی با کارتهایی که هر بازیکن در دست دارد و کارتهای وسط زمین پیش میرود. یا بازی محبوب استوژیت، یک بازی کارتی است که در آن یک بورد نیز به چشم میخورد و بر اساس امتیازی که هر بازیکن با کارتهای بازی شده به دست میآورد، مهرهی خود را در بورد بازی جلو میبرد تا نهایتا یک نفر زودتر از دیگران به انتها رسیده و برندهی بازی باشد.
بهترین مثال برای بازی کارتی کلکسیونی نیز همان کارتهای فوتبالیست که در دوران کودکی از بستهی محصولات مختلف به دست میآوردیم و همیشه چشممان دنبال کارتهای بهتر بود تا دست قویتری داشته باشیم و با آن جلوی دوستانمان پز بدهیم.
بازیهای پیشنهادی: 7 Wonders Duel، Underwater Cities، Codenames
اکسپنشن (Expansion)
اگر تا حدی با بوردگیم سر کار داشته باشید و چند باری برای بازی به کافه بوردگیمها سر زده باشید، احتمالا این اصطلاح به گوشتان خورده است. اگر هم نشنیدهاید که منتظر باشید تا بالاخره یک نفر در مورد یک بازی خاص بگوید: «این اکسپنشنِ فلان بازیست!»
بازیهای اکسپنشن، در عین حال که میتوانند بازیهای مستقلی محسوب گردند اما قطعا بر اساس یک بازی دیگر طراحی شدهاند. حال ممکن است شما اول نیاز داشته باشید که بازی اصلی را بخرید و بعد اکسپنشن آن را نیز تهیه کنید یا آنکه ورژن اکسپنشن بازی همراه با موارد تغییر نکرده همگی یکجا و در یک پکیج ارائه میگردد.
بازیهایی مثل مونوپولی یا ریسک، بازیهایی هستند که بیشمار اکسپنشن برای آنها ارائه شدهاست. آنقدر که سخت میشود فهمید اصل و نمونهی اولیهی بازی چه بودهاست. اکسپنشن برخی بازیها نیز توسط طراح و شرکت تولید و پخش کنندهی آن بازی ارائه میگردد. در جعبهی برخی بازیها هم ورژن اصلی وجود دارد و هم ورژن اکسپنشن؛ برخی هم جدا جدا باید خریداری شوند.
یک بازی اکسپنشن، به طور کلی در سبک و مکانیزم با بازی اصلی تفاوتی ندارد و تنها چند قانون و قابلیت به ورژن اصل آن بازی اضافه کردهاست. در اکسپنشن ممکن است تم و داستان بازی نیز تغییر کند.
البته این نکته را در نظر بگیرید که بعضی اکسپنشنها توسط طرفداران یک بازی طراحی و ارائه میگردند و لزوما رسمی و طراحی شده و مورد تایید طراح و شرکت تولید و پخش کننده بازی نیستند. به این اکسپنشنها، فن اکسپنشن (Fan Expansion) میگویند.
بازیهای پیشنهادی: Blood Bowl: Living Rulebook، Wings of Glory: WW2 Rules and Accessories Pack، London After Midnight 2: Sherlock in Hell
سبکهای تم محور
و اما بازیهایی هستند که طبق داستان و تمشان طبقهبندی میشوند. حال یا تم آن بازیها به یک منطقهی جغرافیایی خاص برمیگردد ویا به یک دورهی تاریخی. و از آن جهت که بازیهای مربوط به آن منطقه یا دورهی تاریخی بسیار محبوب گشته و طراحی بازی در آن موارد بسیار انجام شدهاست، همان را به عنوان یک سبک معرفی میکنند. ما نیز تصمیم گرفتیم تمام این سبکها را در یک بخش و در کنار هم معرفی کنیم. لازم به ذکر است از آنجایی که بسیاری از این سبکها به جنگهایی خاص و مشهور برمیگردند، پس میتوان آنها را در دستهی بازیهای جنگی نیز قرار داد.
Age of Reason: بازیهایی که تم و داستانشان در قرن 18 (1789-1716) رخ میدهد. یعنی از پایان جنگ اسپانیا تا آغاز انقلاب فرانسه. (بازی پیشنهادی: Rococo)
American Civil War جنگهای داخلی آمریکا: بازیهایی که داستانشان مربوط به سالهای جدایی ایالات متحده آمریکا، 1861-1865 است. البته کلا جنگهای داخلی خود یک سبک محسوب میگردد. (بازی پیشنهادی: Battle Cry)
American Indian Wars جنگهای سرخپوستی: این بازیها عموما دارای موضوعاتی در مورد جنگهای بین بومیان آمریکای شمالی و قدرتهای استعمارگر اروپایی یا مهاجران در طی قرنهای 17 و 18 و 19 است. (بازی پیشنهادی: 1775: Rebellion)
American West غرب وحشی: بازیهایی که غالبا دارای مضامین یا داستانهایی هستند که در نیمه دوم قرن 19 در کشورهای غربی ایالات متحده رخ میدهند. در حقیقت این بازیها اغلب در مورد گاوچرانها، کلانترها، قانون شکنان، کابویها، راه آهن و... است. (بازی پیشنهادی: Western Legends)
World War I & II جنگهای جهانی اول و دوم: نیاز به توضیح نیست و همه با این جنگها آشنا هستیم. پس فقط بگوییم که این دو سبک مربوط به جنگهای بین سالهای 1914 الی 1918 و همچنین 1939 الی 1945 میباشند. (بازیهای پیشنهادی: The Manhattan Project برای جنگ جهانی دوم و The Grizzled برای جنگ جهانی اول)
Korean War جنگ کره: مربوط به جنگهای بین کره شمالی و جنوبی در سالهای 1950 الی 1953 (بازی پیشنهادی: Korea: The Forgotten War)
Vietnam War جنگ ویتنام: بازیهای نظامی در هندوچین بین سالهای 1945 الی 1975 (بازی پیشنهادی: Fire in the Lake)
Modern Warfare: درگیریهای مسلحانه در نقاط مختلف جهان که بعد از جنگ جهانی دوم روی دادهاست، همگی در این دسته قرار میگیرند. هرچند همانطور که گفتیم، جنگ ویتنام و کره مستقلا خود یک سبک محسوب میگردند. (بازی پیشنهادی: Andean Abyss)
Napoleonic دورهی ناپلئون: مربوط به جنگهای دوره ناپلئون و بعد از آن و مسائل کشور فرانسه، بین سالهای 1803 الی 1914 یعنی شروع جنگ جهانی اول است. (بازی پیشنهادی: Stratego)
Pike and Shot: بازیهایی که مربوط به جنگهای اواسط قرن 16 و دورهی استفاده از ترکیبات مخلوط ماسکت و پایک در جنگها که تا حدود 1690 ادامه داشت، هستند. (بازی پیشنهادی: Here I Stand)
Renaissance رنسانس: این دوره یکی از محبوبترین دورهها برای طراحان بازی و همچنین گیمرهاست. دورهای که از اواخر قرن چهاردهم و آغاز رنسانس در ایتالیا، شروع و تا قرن 16 و پیش از اختراع سلاح گرم ادامه پیدا میکند. در دنیای بازیهای دیجیتال، این دوره همیشه بسیار محبوب بودهاست و از این رو در دنیای بوردگیم نیز حضوری پررنگ دارد. این سبک بر خلاف سبکهای قبلی که در این بخش معرفی کردیم، الزاما در دستهی بازیهای جنگی قرار نمیگیرد و موضوعات میتواند کاملا دور از جنگ نیز باشد. (بازی پیشنهادی: El Grande)
Medieval قرون وسطی: وقتی صحبت از رنسانس است، به دنبالش قرون وسطی نیز وسط کشیده میشود و در واقع نمیتوان از محبوبیت این دوره در دنیای بازیها صرف نظر نمود. این دوره نیز از قرن 5 و سقوط امپراطوری روم غربی تا قرن 15 را شامل میشود. (بازی پیشنهادی: Orleans)
Ancient دوران باستان: و بالاخره به دوران باستان میرسیم و حال و هوای تمدنهای مصر باستان و یونان و روم تا بینالنهرین و ایران و چین باستان. دورهی وسیعی که از 3000 سال قبل از میلاد تا پیش از سقوط امپراطوری روم غربی، یعنی تقریبا آغاز قرن 15 را شامل میشود و حاوی داستانها و البته بازیهای بسیار جالبی و هیجان انگیزیست. (بازی پیشنهادی: Concordia)
Arabian عربی: این سبک از بازیها به دورهی خاصی تعلق ندارد و مربوط به منطقهی جغرافیایی خاصیست. یعنی شبه جزیره عربستان و همچنین سرزمینهای اطراف خلیج فارس و تا دلتان بخواهد پر است از از کویرها، کاخها و لباسهای عربی، شتر، جواهرات و... (بازیهای پیشنهادی: Jaipur)
وحشت (Horror)
بازیهای دیجیتالی ترسناک، مانند فیلمهای ترسناک بسیار محبوب هستند و خیلیها از اینکه سرگرم چیزی شوند که بترساندشان استقبال میکنند. اما شاید این سوال پیش بیاید که مگر بوردگیمها هم میتوانند ترسناک باشند؟ البته که بعید است که یک بازی دورهمی و چند توکن و کارت و بورد و مهره بتواند کسی را بترساند. اما منظور از سبک ترسناک در بوردگیم نیز این نیست که بازی الزاما باید بازیکنان را به وحشت بیاندازد. در حقیقت این سبک بیشتر به مضامین و تصاویری میپردازد که عناصر بیمارگونه و ماورایی مانند روح و جن و دیگر عناصر معروف ژانر وحشت را در خود جای داده باشند و همین کافیست تا آن بازی را ترسناک تلقی کنیم. حال اگر طراحی توانست یک بوردگیم طراحی کند که واقعا ایجاد ترس نماید، چه بهتر!
اما چیزی که در این سبک قابل توجه است، عناصریست که از میان دیگر عناصر ترسناک آنقدر محبوب شدهاند که خود نیز به عنوان یک سبک مستقل محسوب میگردند. مثل زامبیها.
سابق، زامبیها نیز در کنار روح و شبح و جن، تنها عنصری مانند دیگر عناصر برای آثار ترسناک به شمار میرفتند. اما رفته رفته با ایجاد محبوبیت این موجودات نسبت به دیگر چیزهای وحشت آمیز و گسترش آثار با حضور قدرتمند و پر رنگ آنها در فیلمها و بازیها و داستانها، دستهای مستقل به نامشان تعلق گرفت. تا جایی که دیگر حتی وجود زامبی در یک بازی یا فیلم، الزاما به معنای ترسناک بودن آن نیست. اما شاید زامبیها باید این محبوبیت را مدیون یک سری آثار ماندگار، مانند بازی رزیدنت ایول تا سریال واکینگ دد باشند.
بازیهای پیشنهادی: Eldritch Horror، Cthulhu: Death May Die و Dawn of the Zeds (Third Edition) برای سبک زامبیها
وقتی میخواهیم در میان آثار بیشمار موسیقی یا فیلم، یک اثر جدید پیدا کنیم، یکی از راهها این است که سبک مورد علاقهی خود را شناخته و در میان آثار تحت آن سبک به دنبال گزینهی مورد علاقهی خود بگردیم. بوردگیمها نیز مانند هر عرصهی دیگری دارای سبکهای متنوع میباشند که در این سری مقالات، سعی خواهیم کرد شما را با انواع مختلف و مرسوم آنها آشنا کنیم.
معرفی سبکهای معروف در دنیای بوردگیم را با معرفی دو سبک انتزاعی (Abstract Strategy) و ماجراجویی (Adventure) آغاز کردیم که آن را در مقالهی اول از این مجموعه مقالات میتوانید مطالعه کنید. در این قسمت، یعنی قسمت دوم از این مجموعه مقالات نیز به سراغ چند سبک مهم و معروف در دنیای بوردگیمها خواهیم رفت. شناخت انواع سبک در بازیها به ما کمک میکند که راحتتر بازیهای مورد علاقهی خود را پیدا کنیم و از پیش بدانیم برای تجربههای جدید در کدام زیرمجموعه به جستجو بپردازیم. همچنین برای کسانی که به طراحی بازی نیز علاقه دارند، شناخت این سبکها حیاتی محسوب میگردد.
بازی کارتی (Card Game)
خب قرار نیست چیز عجیب و غریبی در توضیح این سبک بگوییم و واضح است وقتی در یک بازی تنها یا اصلیترین بخش آن را کارتها تشکیل دهند، پس آن بازی زیر مجموعهی این سبک قرار میگیرد. حال ممکن است موقع خرید یک بازی تمام کارتهای مورد نیاز آن بازی را یک جا تحویل بگیرید ویا به صورت کلکسیونی (CCG) با هر بار خرید، کارتهای متفاوتی گرفته و دست خود را قدرتمندتر نمایید.
پس به زبان سادهتر، هرگاه یک بازی در اختیار داشتیم که در آن تعداد زیادی کارت وجود داشت و آن کارتها اصل بازی را تشکیل میدادند، با یک بازی کارتی طرف هستیم.
مثلا بازی Uno یک بازی کارتی است. در آن فقط کارت وجود دارد و بازی با کارتهایی که هر بازیکن در دست دارد و کارتهای وسط زمین پیش میرود. یا بازی محبوب استوژیت، یک بازی کارتی است که در آن یک بورد نیز به چشم میخورد و بر اساس امتیازی که هر بازیکن با کارتهای بازی شده به دست میآورد، مهرهی خود را در بورد بازی جلو میبرد تا نهایتا یک نفر زودتر از دیگران به انتها رسیده و برندهی بازی باشد.
بهترین مثال برای بازی کارتی کلکسیونی نیز همان کارتهای فوتبالیست که در دوران کودکی از بستهی محصولات مختلف به دست میآوردیم و همیشه چشممان دنبال کارتهای بهتر بود تا دست قویتری داشته باشیم و با آن جلوی دوستانمان پز بدهیم.
بازیهای پیشنهادی: 7 Wonders Duel، Underwater Cities، Codenames
اکسپنشن (Expansion)
اگر تا حدی با بوردگیم سر کار داشته باشید و چند باری برای بازی به کافه بوردگیمها سر زده باشید، احتمالا این اصطلاح به گوشتان خورده است. اگر هم نشنیدهاید که منتظر باشید تا بالاخره یک نفر در مورد یک بازی خاص بگوید: «این اکسپنشنِ فلان بازیست!»
بازیهای اکسپنشن، در عین حال که میتوانند بازیهای مستقلی محسوب گردند اما قطعا بر اساس یک بازی دیگر طراحی شدهاند. حال ممکن است شما اول نیاز داشته باشید که بازی اصلی را بخرید و بعد اکسپنشن آن را نیز تهیه کنید یا آنکه ورژن اکسپنشن بازی همراه با موارد تغییر نکرده همگی یکجا و در یک پکیج ارائه میگردد.
بازیهایی مثل مونوپولی یا ریسک، بازیهایی هستند که بیشمار اکسپنشن برای آنها ارائه شدهاست. آنقدر که سخت میشود فهمید اصل و نمونهی اولیهی بازی چه بودهاست. اکسپنشن برخی بازیها نیز توسط طراح و شرکت تولید و پخش کنندهی آن بازی ارائه میگردد. در جعبهی برخی بازیها هم ورژن اصلی وجود دارد و هم ورژن اکسپنشن؛ برخی هم جدا جدا باید خریداری شوند.
یک بازی اکسپنشن، به طور کلی در سبک و مکانیزم با بازی اصلی تفاوتی ندارد و تنها چند قانون و قابلیت به ورژن اصل آن بازی اضافه کردهاست. در اکسپنشن ممکن است تم و داستان بازی نیز تغییر کند.
البته این نکته را در نظر بگیرید که بعضی اکسپنشنها توسط طرفداران یک بازی طراحی و ارائه میگردند و لزوما رسمی و طراحی شده و مورد تایید طراح و شرکت تولید و پخش کننده بازی نیستند. به این اکسپنشنها، فن اکسپنشن (Fan Expansion) میگویند.
بازیهای پیشنهادی: Blood Bowl: Living Rulebook، Wings of Glory: WW2 Rules and Accessories Pack، London After Midnight 2: Sherlock in Hell
سبکهای تم محور
و اما بازیهایی هستند که طبق داستان و تمشان طبقهبندی میشوند. حال یا تم آن بازیها به یک منطقهی جغرافیایی خاص برمیگردد ویا به یک دورهی تاریخی. و از آن جهت که بازیهای مربوط به آن منطقه یا دورهی تاریخی بسیار محبوب گشته و طراحی بازی در آن موارد بسیار انجام شدهاست، همان را به عنوان یک سبک معرفی میکنند. ما نیز تصمیم گرفتیم تمام این سبکها را در یک بخش و در کنار هم معرفی کنیم. لازم به ذکر است از آنجایی که بسیاری از این سبکها به جنگهایی خاص و مشهور برمیگردند، پس میتوان آنها را در دستهی بازیهای جنگی نیز قرار داد.
Age of Reason: بازیهایی که تم و داستانشان در قرن 18 (1789-1716) رخ میدهد. یعنی از پایان جنگ اسپانیا تا آغاز انقلاب فرانسه. (بازی پیشنهادی: Rococo)
American Civil War جنگهای داخلی آمریکا: بازیهایی که داستانشان مربوط به سالهای جدایی ایالات متحده آمریکا، 1861-1865 است. البته کلا جنگهای داخلی خود یک سبک محسوب میگردد. (بازی پیشنهادی: Battle Cry)
American Indian Wars جنگهای سرخپوستی: این بازیها عموما دارای موضوعاتی در مورد جنگهای بین بومیان آمریکای شمالی و قدرتهای استعمارگر اروپایی یا مهاجران در طی قرنهای 17 و 18 و 19 است. (بازی پیشنهادی: 1775: Rebellion)
American West غرب وحشی: بازیهایی که غالبا دارای مضامین یا داستانهایی هستند که در نیمه دوم قرن 19 در کشورهای غربی ایالات متحده رخ میدهند. در حقیقت این بازیها اغلب در مورد گاوچرانها، کلانترها، قانون شکنان، کابویها، راه آهن و... است. (بازی پیشنهادی: Western Legends)
World War I & II جنگهای جهانی اول و دوم: نیاز به توضیح نیست و همه با این جنگها آشنا هستیم. پس فقط بگوییم که این دو سبک مربوط به جنگهای بین سالهای 1914 الی 1918 و همچنین 1939 الی 1945 میباشند. (بازیهای پیشنهادی: The Manhattan Project برای جنگ جهانی دوم و The Grizzled برای جنگ جهانی اول)
Korean War جنگ کره: مربوط به جنگهای بین کره شمالی و جنوبی در سالهای 1950 الی 1953 (بازی پیشنهادی: Korea: The Forgotten War)
Vietnam War جنگ ویتنام: بازیهای نظامی در هندوچین بین سالهای 1945 الی 1975 (بازی پیشنهادی: Fire in the Lake)
Modern Warfare: درگیریهای مسلحانه در نقاط مختلف جهان که بعد از جنگ جهانی دوم روی دادهاست، همگی در این دسته قرار میگیرند. هرچند همانطور که گفتیم، جنگ ویتنام و کره مستقلا خود یک سبک محسوب میگردند. (بازی پیشنهادی: Andean Abyss)
Napoleonic دورهی ناپلئون: مربوط به جنگهای دوره ناپلئون و بعد از آن و مسائل کشور فرانسه، بین سالهای 1803 الی 1914 یعنی شروع جنگ جهانی اول است. (بازی پیشنهادی: Stratego)
Pike and Shot: بازیهایی که مربوط به جنگهای اواسط قرن 16 و دورهی استفاده از ترکیبات مخلوط ماسکت و پایک در جنگها که تا حدود 1690 ادامه داشت، هستند. (بازی پیشنهادی: Here I Stand)
Renaissance رنسانس: این دوره یکی از محبوبترین دورهها برای طراحان بازی و همچنین گیمرهاست. دورهای که از اواخر قرن چهاردهم و آغاز رنسانس در ایتالیا، شروع و تا قرن 16 و پیش از اختراع سلاح گرم ادامه پیدا میکند. در دنیای بازیهای دیجیتال، این دوره همیشه بسیار محبوب بودهاست و از این رو در دنیای بوردگیم نیز حضوری پررنگ دارد. این سبک بر خلاف سبکهای قبلی که در این بخش معرفی کردیم، الزاما در دستهی بازیهای جنگی قرار نمیگیرد و موضوعات میتواند کاملا دور از جنگ نیز باشد. (بازی پیشنهادی: El Grande)
Medieval قرون وسطی: وقتی صحبت از رنسانس است، به دنبالش قرون وسطی نیز وسط کشیده میشود و در واقع نمیتوان از محبوبیت این دوره در دنیای بازیها صرف نظر نمود. این دوره نیز از قرن 5 و سقوط امپراطوری روم غربی تا قرن 15 را شامل میشود. (بازی پیشنهادی: Orleans)
Ancient دوران باستان: و بالاخره به دوران باستان میرسیم و حال و هوای تمدنهای مصر باستان و یونان و روم تا بینالنهرین و ایران و چین باستان. دورهی وسیعی که از 3000 سال قبل از میلاد تا پیش از سقوط امپراطوری روم غربی، یعنی تقریبا آغاز قرن 15 را شامل میشود و حاوی داستانها و البته بازیهای بسیار جالبی و هیجان انگیزیست. (بازی پیشنهادی: Concordia)
Arabian عربی: این سبک از بازیها به دورهی خاصی تعلق ندارد و مربوط به منطقهی جغرافیایی خاصیست. یعنی شبه جزیره عربستان و همچنین سرزمینهای اطراف خلیج فارس و تا دلتان بخواهد پر است از از کویرها، کاخها و لباسهای عربی، شتر، جواهرات و... (بازیهای پیشنهادی: Jaipur)
وحشت (Horror)
بازیهای دیجیتالی ترسناک، مانند فیلمهای ترسناک بسیار محبوب هستند و خیلیها از اینکه سرگرم چیزی شوند که بترساندشان استقبال میکنند. اما شاید این سوال پیش بیاید که مگر بوردگیمها هم میتوانند ترسناک باشند؟ البته که بعید است که یک بازی دورهمی و چند توکن و کارت و بورد و مهره بتواند کسی را بترساند. اما منظور از سبک ترسناک در بوردگیم نیز این نیست که بازی الزاما باید بازیکنان را به وحشت بیاندازد. در حقیقت این سبک بیشتر به مضامین و تصاویری میپردازد که عناصر بیمارگونه و ماورایی مانند روح و جن و دیگر عناصر معروف ژانر وحشت را در خود جای داده باشند و همین کافیست تا آن بازی را ترسناک تلقی کنیم. حال اگر طراحی توانست یک بوردگیم طراحی کند که واقعا ایجاد ترس نماید، چه بهتر!
اما چیزی که در این سبک قابل توجه است، عناصریست که از میان دیگر عناصر ترسناک آنقدر محبوب شدهاند که خود نیز به عنوان یک سبک مستقل محسوب میگردند. مثل زامبیها.
سابق، زامبیها نیز در کنار روح و شبح و جن، تنها عنصری مانند دیگر عناصر برای آثار ترسناک به شمار میرفتند. اما رفته رفته با ایجاد محبوبیت این موجودات نسبت به دیگر چیزهای وحشت آمیز و گسترش آثار با حضور قدرتمند و پر رنگ آنها در فیلمها و بازیها و داستانها، دستهای مستقل به نامشان تعلق گرفت. تا جایی که دیگر حتی وجود زامبی در یک بازی یا فیلم، الزاما به معنای ترسناک بودن آن نیست. اما شاید زامبیها باید این محبوبیت را مدیون یک سری آثار ماندگار، مانند بازی رزیدنت ایول تا سریال واکینگ دد باشند.
بازیهای پیشنهادی: Eldritch Horror، Cthulhu: Death May Die و Dawn of the Zeds (Third Edition) برای سبک زامبیها
دیدگاه شما