سیب زمینی داغ را قضاوت نکنید! - معرفی مکانیسمهای معروف دنیای بردگیمها (بخش چهارم)
دنیای بردگیم دنیایی بسیار وسیع و شگفتانگیز است. بسیاری از افراد صرفاً در مورد بردگیمها شنیدهاند ویا فقط چند بازی را امتحان کردهاند، در حالی که نمیدانند خصوصاً در چند سال اخیر، این سبک از بازیها تا چه حد گسترده و پیچیده و پرطرفدار شدهاند. ما در چند مقاله بیشتر مکانیزمها را به شما معرفی خواهیم نمود. پس اگر به دنیای بردگیمها علاقه دارید و میخواهید در موردشان بیشتر بدانید، این مطلب را دنبال کنید.
در بخش سوم از این مجموعه مقاله در مورد مکانیزمهای Grid Movement، Bias، Bingo، Bribery،Market و Events صحبت کردیم؛ مکانیزمهایی که شاید اسم برخی از آنها را نیز تاکنون نشنیده باشیم. در بخش چهارم این مجموعه مقالات نیز، به مکانیزمهای دیگری اشاره خواهیم نمود. البته تعداد و وسعت مکانیزمهای موجود بسیار زیادند و شاید هیچکس نتواند تمام آنها را جمع آوری کند و همین الان که شما در حال خواندن این مقاله هستید، ممکن است مکانیزمهای جدیدی در دل بازیهایی که در دست طراحی هستند، به دنیای بوردگیم معرفی شوند. در هر صورت ما در این مجموعه مقالات به معروفترین و مهمترین آنها اشاره میکنیم.
بازی حافظه (Memory)
اگر حافظهی خوبی داشته باشید، این مکانیزم به شما کمک میکند در رقابت با دیگر بازیکنان در یک بازی که حاوی این مکانیزم است، برتری پیدا کنید. در یک بازی ممکن است اطلاعاتی وجود داشته باشد که شما با یافتن آنها بتوانید امتیازاتی مانند درک بهتر روند بازی به دست بیاورید. همچنین، مواقعی هستند که بازی به شما اجازه میدهد اطلاعاتی در مورد حریف خود به دست بیاورید. فرض کنید در حال تجربهی یک بازی هستید که هر بازیکن در آن، دستهای کارت در اختیار دارد که باید آنها را از دیگر بازیکنان، مخفی نگه دارد. در این صورت چه میشود اگر شما بتوانید چند یا حتی یکی از آن کارتها را ببینید ویا به اطلاعات آن دست پیدا کنید؟ طبیعتا در این صورت، از آن بازیکن پیشی خواهید گرفت و مثلا میتوانید حرکات بعدی او را حدس بزنید. البته این کار را میتوان با تقلب هم انجام نمود، اما مسئله اینجاست که ما اگر در یک بازی تقلب کنیم، خیلی با مفهوم «بازی کردن» آشنا نیستیم. به هر صورت برخی بازیها با استفاده از این مکانیزم، نوعی تقلب قانونی به بازی اضافه میکنند و این امکان را به شما میدهند که با دستورالعملی که بازی در اختیارتان میگذارد، بر بازی اشراف پیدا کنید. قاعدتا شما برای رسیدن به این اطلاعات باید تلاش کنید و بعد، حافظهی خود را به کار گیرید تا هیچکدام را از یاد نبرید و به موقع، از آنها استفاده نمایید.
بازیهای پیشنهادی: Blood Rage، A Game of Thrones، Spyfall
رایگیری (Voting)
خب بازی مافیا را که هنوز به خاطر دارید؟ در پایان هر فاز روز، رایگیری صورت میگیرد، تا آن کسی که از نظر اکثر بازیکنان مافیاست، از بازی حذف شود. همین رایگیری، خود یک مکانیزم در بازیهای بوردگیم است.
در بسیاری از بازیها، مواقعی هستند که بواسطهی رایگیری، رخ دادن یا ندادن یک یا چند رویداد تعیین میگردد. معمولا در این بازیها، هر بازیکن یک رای دارد. اما در برخی موارد نیز، بسته به موقعیت بازیکن، سطح او در بازی، شخصیت وی یا دلایل دیگر، رایها ردهبندی میشوند. مثلا اگر در یک بازی، تعیین شود که شخصیتی به نام مثلا «عادل» دو رای دارد، رای او دو بار شمرده میشود. یا مثلا در یک بازی دیگر، اگر شما بتوانید مواردی را به دست بیاورید، رایتان ارزشمندتر خواهد شد و در روند رایگیری تاثیر بیشتری خواهد گذاشت.
بازیهای پیشنهادی: Secret Hitler، Dixit، Britannia
سیب زمینی داغ! (Hot Potato)
اسم این مکانیزم طوریست که به نظر باید لحظاتی خندهدار ایجاد کند. البته که همین هم هست. در حقیقت وقتی در یک بازی آیتم یا شرایطی وجود داشته باشد که برای بازیکنانی که آن را در اختیار دارند منفی محسوب گردد و آنها باید در اسرع وقت آن را به بازیکن دیگر پاس دهند، این مکانیزم در بازی جریان دارد. معمولا در موقعیتی خاص در جریان بازی ویا در انتهای بازی، این آیتم یا شرایط در اختیار هر بازیکنی باشد، آن بازیکن امتیاز منفی کسب میکند.
دقیقا مانند سیب زمینی داغی که وقتی آن را در دست میگیرید، نمیتوانید به دلیل حرارت بالایش آن را نگه دارید و مجبورید یا بسوزید و یا آن را به نفر بعدی بدهید. یا میتوان اینطور تصور نمود که آن آیتم، یک بمب فعال است که هر لحظه امکان دارد منفجر شود و شما باید در سریعترین حالت، آن را به نفر بعدی تحویل دهید تا خود در امان بمانید. خب مشخص است که چنین شرایطی هم میتواند به قدر کافی هیجان ایجاد کند و هم خندهدار خواهد بود. لازم به ذکر است که یک بازی با همین نام نیز، وجود دارد.
بازیهای پیشنهادی: Catch Phrase!، All Sheeps and Sizes، FOROG
حذف فیزیکی (Physical Removal)
«جنگا» بازی کردهاید؟ قطعات چوبی (در نسخههای بی کیفیت، پلاستیکی) که روی هم قرار گرفته و برجی را تشکیل دادهاند و شما باید از میان تمام قطعات این برج، یکی را انتخاب کرده، با احتیاط خارج کرده و روی برج قرار دهید، طوری که تعادل برج بهم نخورده و سقوط نکند. طبیعتا هر کس باعث سقوط برج شود بازی را باختهاست. این عملیات به تنهایی خود یک مکانیزم محسوب میشود.
اگر بخواهیم مثال آشنای دیگری بزنیم که هم با طرز کار این مکانیزم بیشتر آشنا شویم و هم با گونهای متفاوت از وجود این مکانیزم در یک بازی رو به رو گردیم، بهتر است به یک بازی دیجیتالی معروف اشاره کنیم. «پازل بلوکها» همان بازی آشنایی است که در اکثر گوشیهای قدیمی یافت میشد. بلوکهایی رنگی از بالای صفحه با سرعتی معین پایین میآیند و تنها کاری که شما باید انجام دهید، چینش درست آنها در پایین صفحه است. اگر با استراتژی و چینش درست، الگویی خاص از بلوکها را بوجود بیاورید ( بسته به قانون بازی، مثلا تعداد مشخصی از بلوکهای هم رنگ را کنار یکدیگر قرار دهید)، آنها حذف میشوند و صفحهی شما خالی و در نتیجه جا برای دیگر بلوکها باز میشود. چه موقع بازی را میباختید؟ وقتی که تمام صفحه پر از بلوک شود.
یک بازی دیجیتالی دیگر از این نمونه، سری بازیهای «ماربل» است. گروهی از گویها با رنگهای مختلف که در یک صف در حرکت هستند و شما با یک وسیله پرتابی، باید گویهای دیگری را داخل این صف جا کنید. طوری که تعداد گویهای همرنگ در کنار یکدیگر به تعدادی خاص برسد و آن گویها همگی حذف شوند. اگر در این کار موفق نباشید، صف گویها به انتها میرسد و شما میبازید.
پس زمانی یک بازی از این مکانیزم بهره میبرد که سازهای در آن وجود داشته باشد و بازیکن، قطعاتی از آن را حذف کند تا در نهایت، تحت تاثیر سقوط (حذف) قطعات یا فرو ریختن سازه، اتفاقاتی در بازی رقم خورد. شاید با خود فکر کنید خب هر بازیای که این مکانیزم در آن به کار رفته احتمالا بسیار شبیه به جنگا یا نهایتا همان بازیهای دیجیتالی که مثال زدیم، خواهد بود. اما همیشه اینطور نیست. بازیهای پیشنهادی در این بخش را امتحان کنید تا متوجه شوید چرا این عملیات به تنهایی یک مکانیزم محسوب میگردد.
بازیهای پیشنهادی: Menara، Moneybags، Jewel Heist
از دست دادن نوبت (Lose a Turn)
خب واضح است که اگر در یک بازی که به صورت نوبتی بین بازیکنان در چرخش است، این مکانیزم وظیفه دارد بسته به شرایطی خاص، یک بازیکن را از یک نوبت خود محروم کند و بازیکن، مجبور است صبر کرده تا دوباره نوبت به او برسد. مثلا در بازی مونوپولی، یک خانه وجود دارد با عنوان «به زندان برو». هر کس که روی این خانه برود، باید مهرهی خود را به خانهی دیگری که با عنوان «زندان» نامگذاری شدهاست انتقال دهد و اگر جریمه نپردازد، سه نوبت خود را از دست خواهد داد و پس از سپری کردن دوران محکومیت خود، میتواند به بازی ادامه دهد.
شاید فکر کنید این مکانیزم، هیچ وقت خوشایند نخواهد بود. اما اینطور نیست. در همان بازی مونوپولی، وقتی زمینهای زیادی را خریده باشید و به اندازهی کافی خانه و هتل در آنها ساخته باشید تا اجارهی قرار گرفتن دیگر بازیکنان در آن زمینها سر به فلک بکشد، رفتن به زندان نه تنها ناخوشایند نیست بلکه میتواند یک استراتژی برای بردن بازی باشد. به این صورت که اگر به زندان بروید، تا سه دور از حرکت محروم خواهید بود و این یعنی تا سه دور از رفتن روی زمینهای دیگران و پرداخت اجاره قسر در رفتهاید. ضمن اینکه در این مدت، دیگر بازیکنان به احتمال زیاد روی زمینهای شما قرار خواهند گرفت و مجبور خواهند بود به شما اجاره پرداخت کنند که موجب افزایش چشمگیر نقدینگیتان خواهد شد. پس این مکانیزم میتواند برای یک بازیکن در جهت مثبت نیز حرکت کند.
بازیهای پیشنهادی: RoboRally، Gloom، Mad Monks and Relics
قضاوت (Player Judge)
در یک بازی، ممکن است یک بازیکن قادر به تصمیمگیری در مورد شرایطی بین دیگر بازیکنان شود. مثلا تصمیم بگیرد یک سری امتیاز بین دو یا چند بازیکن، چطور تقسیم شود. یا بین دو بازیکن، کدام حذف شود و هر تصمیم دیگری که در شرایط بین دو یا چند بازیکن تاثیر بگذارد. حال این قابلیت در برخی بازیها، در دل یک نقش نهفته شده و یک بازیکن ممکن است بسته به تقسیم نقشها در ابتدا، کل بازی را در این نقش سر کند؛ یا آنکه در یک بازی دیگر، وظیفهی قضاوت به نوبت بین بازیکنان بچرخد؛ یا حتی بازیکنان برای رسیدن به این قابلیت، مجبور به کسب امتیازاتی باشند. اما به هر حال وجود همچین امکانی در یک بازی، به معنای وجود این مکانیزم است. حالا با هر شرایطی که قوانین بازی تعیین میکنند.
باید این نکته را به خاطر داشت که ممکن است در یک بازی، کلمهی «قاضی» یا چیزی شبیه به این وجود داشته اما خبری از مکانیزم مد نظر ما نباشد. مثلا ممکن است یک بازی با تم قرون وسطی، نقشی تحت عنوان «قاضی» داشته باشد. اما عملکردش به این صورت باشد که مثلا او یک قاضی فاسد است و تمام امتیازات از دسته رفتهی دیگران را از آن خود میکند. در این صورت، ما چیزی از مکانیزم مد نظر در این بازی نمیبینیم و حتما باید عمل قضاوت به همان صورت که به آن اشاره شد، اتفاق بیفتد.
بازیهای پیشنهادی: Say Anything، The Big Idea، Man to Man
دنیای بردگیم دنیایی بسیار وسیع و شگفتانگیز است. بسیاری از افراد صرفاً در مورد بردگیمها شنیدهاند ویا فقط چند بازی را امتحان کردهاند، در حالی که نمیدانند خصوصاً در چند سال اخیر، این سبک از بازیها تا چه حد گسترده و پیچیده و پرطرفدار شدهاند. ما در چند مقاله بیشتر مکانیزمها را به شما معرفی خواهیم نمود. پس اگر به دنیای بردگیمها علاقه دارید و میخواهید در موردشان بیشتر بدانید، این مطلب را دنبال کنید.
در بخش سوم از این مجموعه مقاله در مورد مکانیزمهای Grid Movement، Bias، Bingo، Bribery،Market و Events صحبت کردیم؛ مکانیزمهایی که شاید اسم برخی از آنها را نیز تاکنون نشنیده باشیم. در بخش چهارم این مجموعه مقالات نیز، به مکانیزمهای دیگری اشاره خواهیم نمود. البته تعداد و وسعت مکانیزمهای موجود بسیار زیادند و شاید هیچکس نتواند تمام آنها را جمع آوری کند و همین الان که شما در حال خواندن این مقاله هستید، ممکن است مکانیزمهای جدیدی در دل بازیهایی که در دست طراحی هستند، به دنیای بوردگیم معرفی شوند. در هر صورت ما در این مجموعه مقالات به معروفترین و مهمترین آنها اشاره میکنیم.
بازی حافظه (Memory)
اگر حافظهی خوبی داشته باشید، این مکانیزم به شما کمک میکند در رقابت با دیگر بازیکنان در یک بازی که حاوی این مکانیزم است، برتری پیدا کنید. در یک بازی ممکن است اطلاعاتی وجود داشته باشد که شما با یافتن آنها بتوانید امتیازاتی مانند درک بهتر روند بازی به دست بیاورید. همچنین، مواقعی هستند که بازی به شما اجازه میدهد اطلاعاتی در مورد حریف خود به دست بیاورید. فرض کنید در حال تجربهی یک بازی هستید که هر بازیکن در آن، دستهای کارت در اختیار دارد که باید آنها را از دیگر بازیکنان، مخفی نگه دارد. در این صورت چه میشود اگر شما بتوانید چند یا حتی یکی از آن کارتها را ببینید ویا به اطلاعات آن دست پیدا کنید؟ طبیعتا در این صورت، از آن بازیکن پیشی خواهید گرفت و مثلا میتوانید حرکات بعدی او را حدس بزنید. البته این کار را میتوان با تقلب هم انجام نمود، اما مسئله اینجاست که ما اگر در یک بازی تقلب کنیم، خیلی با مفهوم «بازی کردن» آشنا نیستیم. به هر صورت برخی بازیها با استفاده از این مکانیزم، نوعی تقلب قانونی به بازی اضافه میکنند و این امکان را به شما میدهند که با دستورالعملی که بازی در اختیارتان میگذارد، بر بازی اشراف پیدا کنید. قاعدتا شما برای رسیدن به این اطلاعات باید تلاش کنید و بعد، حافظهی خود را به کار گیرید تا هیچکدام را از یاد نبرید و به موقع، از آنها استفاده نمایید.
بازیهای پیشنهادی: Blood Rage، A Game of Thrones، Spyfall
رایگیری (Voting)
خب بازی مافیا را که هنوز به خاطر دارید؟ در پایان هر فاز روز، رایگیری صورت میگیرد، تا آن کسی که از نظر اکثر بازیکنان مافیاست، از بازی حذف شود. همین رایگیری، خود یک مکانیزم در بازیهای بوردگیم است.
در بسیاری از بازیها، مواقعی هستند که بواسطهی رایگیری، رخ دادن یا ندادن یک یا چند رویداد تعیین میگردد. معمولا در این بازیها، هر بازیکن یک رای دارد. اما در برخی موارد نیز، بسته به موقعیت بازیکن، سطح او در بازی، شخصیت وی یا دلایل دیگر، رایها ردهبندی میشوند. مثلا اگر در یک بازی، تعیین شود که شخصیتی به نام مثلا «عادل» دو رای دارد، رای او دو بار شمرده میشود. یا مثلا در یک بازی دیگر، اگر شما بتوانید مواردی را به دست بیاورید، رایتان ارزشمندتر خواهد شد و در روند رایگیری تاثیر بیشتری خواهد گذاشت.
بازیهای پیشنهادی: Secret Hitler، Dixit، Britannia
سیب زمینی داغ! (Hot Potato)
اسم این مکانیزم طوریست که به نظر باید لحظاتی خندهدار ایجاد کند. البته که همین هم هست. در حقیقت وقتی در یک بازی آیتم یا شرایطی وجود داشته باشد که برای بازیکنانی که آن را در اختیار دارند منفی محسوب گردد و آنها باید در اسرع وقت آن را به بازیکن دیگر پاس دهند، این مکانیزم در بازی جریان دارد. معمولا در موقعیتی خاص در جریان بازی ویا در انتهای بازی، این آیتم یا شرایط در اختیار هر بازیکنی باشد، آن بازیکن امتیاز منفی کسب میکند.
دقیقا مانند سیب زمینی داغی که وقتی آن را در دست میگیرید، نمیتوانید به دلیل حرارت بالایش آن را نگه دارید و مجبورید یا بسوزید و یا آن را به نفر بعدی بدهید. یا میتوان اینطور تصور نمود که آن آیتم، یک بمب فعال است که هر لحظه امکان دارد منفجر شود و شما باید در سریعترین حالت، آن را به نفر بعدی تحویل دهید تا خود در امان بمانید. خب مشخص است که چنین شرایطی هم میتواند به قدر کافی هیجان ایجاد کند و هم خندهدار خواهد بود. لازم به ذکر است که یک بازی با همین نام نیز، وجود دارد.
بازیهای پیشنهادی: Catch Phrase!، All Sheeps and Sizes، FOROG
حذف فیزیکی (Physical Removal)
«جنگا» بازی کردهاید؟ قطعات چوبی (در نسخههای بی کیفیت، پلاستیکی) که روی هم قرار گرفته و برجی را تشکیل دادهاند و شما باید از میان تمام قطعات این برج، یکی را انتخاب کرده، با احتیاط خارج کرده و روی برج قرار دهید، طوری که تعادل برج بهم نخورده و سقوط نکند. طبیعتا هر کس باعث سقوط برج شود بازی را باختهاست. این عملیات به تنهایی خود یک مکانیزم محسوب میشود.
اگر بخواهیم مثال آشنای دیگری بزنیم که هم با طرز کار این مکانیزم بیشتر آشنا شویم و هم با گونهای متفاوت از وجود این مکانیزم در یک بازی رو به رو گردیم، بهتر است به یک بازی دیجیتالی معروف اشاره کنیم. «پازل بلوکها» همان بازی آشنایی است که در اکثر گوشیهای قدیمی یافت میشد. بلوکهایی رنگی از بالای صفحه با سرعتی معین پایین میآیند و تنها کاری که شما باید انجام دهید، چینش درست آنها در پایین صفحه است. اگر با استراتژی و چینش درست، الگویی خاص از بلوکها را بوجود بیاورید ( بسته به قانون بازی، مثلا تعداد مشخصی از بلوکهای هم رنگ را کنار یکدیگر قرار دهید)، آنها حذف میشوند و صفحهی شما خالی و در نتیجه جا برای دیگر بلوکها باز میشود. چه موقع بازی را میباختید؟ وقتی که تمام صفحه پر از بلوک شود.
یک بازی دیجیتالی دیگر از این نمونه، سری بازیهای «ماربل» است. گروهی از گویها با رنگهای مختلف که در یک صف در حرکت هستند و شما با یک وسیله پرتابی، باید گویهای دیگری را داخل این صف جا کنید. طوری که تعداد گویهای همرنگ در کنار یکدیگر به تعدادی خاص برسد و آن گویها همگی حذف شوند. اگر در این کار موفق نباشید، صف گویها به انتها میرسد و شما میبازید.
پس زمانی یک بازی از این مکانیزم بهره میبرد که سازهای در آن وجود داشته باشد و بازیکن، قطعاتی از آن را حذف کند تا در نهایت، تحت تاثیر سقوط (حذف) قطعات یا فرو ریختن سازه، اتفاقاتی در بازی رقم خورد. شاید با خود فکر کنید خب هر بازیای که این مکانیزم در آن به کار رفته احتمالا بسیار شبیه به جنگا یا نهایتا همان بازیهای دیجیتالی که مثال زدیم، خواهد بود. اما همیشه اینطور نیست. بازیهای پیشنهادی در این بخش را امتحان کنید تا متوجه شوید چرا این عملیات به تنهایی یک مکانیزم محسوب میگردد.
بازیهای پیشنهادی: Menara، Moneybags، Jewel Heist
از دست دادن نوبت (Lose a Turn)
خب واضح است که اگر در یک بازی که به صورت نوبتی بین بازیکنان در چرخش است، این مکانیزم وظیفه دارد بسته به شرایطی خاص، یک بازیکن را از یک نوبت خود محروم کند و بازیکن، مجبور است صبر کرده تا دوباره نوبت به او برسد. مثلا در بازی مونوپولی، یک خانه وجود دارد با عنوان «به زندان برو». هر کس که روی این خانه برود، باید مهرهی خود را به خانهی دیگری که با عنوان «زندان» نامگذاری شدهاست انتقال دهد و اگر جریمه نپردازد، سه نوبت خود را از دست خواهد داد و پس از سپری کردن دوران محکومیت خود، میتواند به بازی ادامه دهد.
شاید فکر کنید این مکانیزم، هیچ وقت خوشایند نخواهد بود. اما اینطور نیست. در همان بازی مونوپولی، وقتی زمینهای زیادی را خریده باشید و به اندازهی کافی خانه و هتل در آنها ساخته باشید تا اجارهی قرار گرفتن دیگر بازیکنان در آن زمینها سر به فلک بکشد، رفتن به زندان نه تنها ناخوشایند نیست بلکه میتواند یک استراتژی برای بردن بازی باشد. به این صورت که اگر به زندان بروید، تا سه دور از حرکت محروم خواهید بود و این یعنی تا سه دور از رفتن روی زمینهای دیگران و پرداخت اجاره قسر در رفتهاید. ضمن اینکه در این مدت، دیگر بازیکنان به احتمال زیاد روی زمینهای شما قرار خواهند گرفت و مجبور خواهند بود به شما اجاره پرداخت کنند که موجب افزایش چشمگیر نقدینگیتان خواهد شد. پس این مکانیزم میتواند برای یک بازیکن در جهت مثبت نیز حرکت کند.
بازیهای پیشنهادی: RoboRally، Gloom، Mad Monks and Relics
قضاوت (Player Judge)
در یک بازی، ممکن است یک بازیکن قادر به تصمیمگیری در مورد شرایطی بین دیگر بازیکنان شود. مثلا تصمیم بگیرد یک سری امتیاز بین دو یا چند بازیکن، چطور تقسیم شود. یا بین دو بازیکن، کدام حذف شود و هر تصمیم دیگری که در شرایط بین دو یا چند بازیکن تاثیر بگذارد. حال این قابلیت در برخی بازیها، در دل یک نقش نهفته شده و یک بازیکن ممکن است بسته به تقسیم نقشها در ابتدا، کل بازی را در این نقش سر کند؛ یا آنکه در یک بازی دیگر، وظیفهی قضاوت به نوبت بین بازیکنان بچرخد؛ یا حتی بازیکنان برای رسیدن به این قابلیت، مجبور به کسب امتیازاتی باشند. اما به هر حال وجود همچین امکانی در یک بازی، به معنای وجود این مکانیزم است. حالا با هر شرایطی که قوانین بازی تعیین میکنند.
باید این نکته را به خاطر داشت که ممکن است در یک بازی، کلمهی «قاضی» یا چیزی شبیه به این وجود داشته اما خبری از مکانیزم مد نظر ما نباشد. مثلا ممکن است یک بازی با تم قرون وسطی، نقشی تحت عنوان «قاضی» داشته باشد. اما عملکردش به این صورت باشد که مثلا او یک قاضی فاسد است و تمام امتیازات از دسته رفتهی دیگران را از آن خود میکند. در این صورت، ما چیزی از مکانیزم مد نظر در این بازی نمیبینیم و حتما باید عمل قضاوت به همان صورت که به آن اشاره شد، اتفاق بیفتد.
بازیهای پیشنهادی: Say Anything، The Big Idea، Man to Man
دیدگاه شما