تاثیر تیپهای شخصیتی MBTI بر تجربهی بازیهای رومیزی – بخش پنجم
در مقالهی قبل به دو تیپ شخصیتی ESTJ و ESTP اشاره کردیم و نقاط قوت، نقاط ضعف و بردگیمهای مورد علاقه آنها را نام بردیم. به طور کلی، به غیر از این دو تیپ شخصیتی، در ارتباط با تیپهای شخصیتی ENFJ، ENFP، ENTJ و ENTP در مقالههای پیشین صحبت کردیم. در این مقاله قصد داریم به دو تیپ شخصیتی INTJ و INFP اشاره کنیم و در رابطه با آنها به طور کامل گفتگو کنیم.
INTJ (درونگرا – شهودی – منطقی – قضاوتی): چرا شخصیت INTJ، شخصیت «معمار» است؟
INTJ ها ۲.۱ در صد جمعیت جهان را تشکیل میدهند. افراد با تیپ شخصیتی INTJ، در زندگی خود نیاز شدیدی به استقلال دارند و برای انجام کارهایشان روشهای خاص خود را دارند. آنها به طور منظم به کارهای روزمره خود میپردازند و به تصمیمات و اهدافی که دارند پایبند میمانند و برای رسیدن به آرمانهایشان تمام تلاش خود را میکنند. علاوه بر این، در صورتی که هدف مشخصی داشته باشند، کاملا بر روی هدف خود متمرکز شده و با جدیت تمام به انجام دادن کارهای مربوط به هدفشان میپردازند. INTJ ها اشخاصی کمال طلب، کنجکاو، قاطع، بلند پرواز، خلاق، باهوش و استراتژیست هستند. آنها ترجیح میدهند خارج از کانون توجه باشند و اگر در مرکز توجه افراد قرار گیرند به احتمال زیاد حس راحتی نخواهند کرد. کسانی که تیپ شخصیتی INTJ دارند، بسیار ایده پرداز هستند و برای انجام کارهای تکراری سعی میکنند به ایدههای نوآورانه و مبتکرانه دسترسی پیدا کنند و قادر هستند ایدههای جدید را به سرعت درک کنند. از آنجایی که علاقه به نظم و سازمان دارند، همواره تلاش خود را میکنند تا ایدههای خود را عملی سازند و با استفاده از منطق و استراتژیهای منحصربهفردشان، به تحلیل ایدههای گوناگون پرداخته و کاربردی بودن یا نبودن آنها را تشخیص میدهند. گاهی اوقات INTJ ها قادر نیستند افکار خود را با دیگران به طور کامل در میان بگذارند زیرا در ذهن خود تصاویر و مفاهیمی بسیار سنگین و پیچیده دارند و بیان کردنشان برایشان کاری بسیار دشوار است.
جالب است بدانید INTJ ها زمان زیادی را صرف اندیشیدن در تنهایی میکنند و ممکن است از نظر دیگران افرادی کم حرف و گوشه گیر به نظر برسند. آنها از انتقادهای دیگران ناراحت نمیشوند و انتقاد پذیر هستند. INTJ ها تمام تلاش خود را میکنند تا به دیگران و به خودشان به صورت پیوسته انگیزه دهند تا قادر باشند کارهای خود را به بهترین نحو و به بهترین شکل ممکن انجام دهند. افراد با این تیپ شخصیتی از منطق و قدرت تفکر خود جهت حل مسائل پیچیده استفاده میکنند و در شرایط گوناگون همواره تصمیمات درست میگیرند و مبتکرانه جهت حل مشکلات ایده پردازی میکنند. INTJ ها به خودشان و ایدهها و تفکرات خودشان اطمینان کامل دارند و حق را در موضوعات گوناگون به خودشان میدهند. هنگام انجام دادن کارها از آشفتگی، بینظمی و به هم ریختگی بیزارند. INTJ ها همواره آماده شنیدن نظرات و عقاید سایر افراد جهت انجام دادن امور هستند و از آنجایی که افرادی کاملا منطقی محسوب میشوند، در صورت اثبات کارایی نظرات دیگران، از جایگزین کردن نظرات و ایدههای آنها با ایدههای خود پرهیز نخواهند کرد و قطعا از ایدههایشان استقبال فراوان نیز خواهند کرد. به INTJ ها لقب معمار و یا آرشیتکت داده شده است. آنها اعتقاد دارند که با استفاده از هوش، دانش و تلاش، غیرممکنها ممکن میشوند اما در عین حال، بر این باورند که اشخاص از آنجایی که تنبل و کوته فکر هستند، به خواستههای خود نخواهند رسید و غیر ممکنها را ممکن نخواهند ساخت. در واقع با اینکه ذهنی ایده آل گرا دارند و رویا پرداز هستند، در عین حال میتوانند به شرایط و مسائل دیدگاهی کاملا بدبینانه داشته باشند اما این بدین معنا نیست که از تلاش خود دست خواهند برداشت و یا کم کاری خواهند کرد. و در آخر این افراد به روابط و تعهدات خود نیز به طور کلی اهمیت بسیاری داده و آنها را جدی میگیرند و شنوندگان فوق العادهای هستند.
نقاط ضعف INTJ ها چیست؟
INTJ ها برخی اوقات از خود و همچنین دیگران انتظارات بیش از حد بالایی دارند و این امر باعث میشود حجم کاری بالایی را متحمل شوند و در نتیجه موجب خستگی خود و دیگران شوند. در واقع، افراد با این تیپ شخصیتی گاهی اوقات معیارهایی را برای خودشان در نظر میگیرند و تنها به آن معیارها توجه میکنند و شاید این معیارها با توقعات و توانایی سایر افراد همخوانی نداشته باشد. INTJ ها ذاتا به احساسات و عواطف دیگران آنقدر توجه نمیکنند و ممکن است متوجه ناراحت شدن دیگران از رفتار و یا صحبت هایشان نشوند. INTJ ها معمولا هنگام بیان کردن احساسات خود دشواری داشته و این کار برایشان سخت است. گاهی اوقات میتوانند خیلی منطقی و رک باشند و به طور مستقیم از دیگران انتقاد کنند که این امر نشان دهنده این است که برخی مواقع درک احساسات دیگران برایشان امکان پذیر نیست. علاوه بر این، هنگام شرح مطلبی، از آنجایی که نسبت به سایر افراد قدرت تخیل بالا و ذهن پیچیدهتری دارند، درک مطالب ممکن است برای سایر افراد آسان نباشد و به همین دلیل بهتر است تلاش کنند تا مطالب را ساده تر بیان کنند.
INTJ ها به چه بردگیمهایی بیشتر علاقه دارند؟ گیمرهای INTJ چه ویژگیهایی دارند؟
INTJ ها برنامهریزیهای بلند مدت میکنند و آینده نگر هستند. همانگونه که پیشتر نیز اشاره کردیم، INTJ ها ذهن خلاق و پیچیدهای دارند و به طور مداوم به موضوعات گوناگون فکر میکنند. آنها علاقه دارند بازیهایی را تجربه کنند که به آنها این امکان را بدهد تا از قدرت ذهن خود بهرهمند شوند و اتفاقهایی که در طول بازی قرار است رخ دهد را پیش بینی کنند. به بازیهای رومیزی که با استفاده از سرنخهای موجود در بازی به حل معماهای گوناگون میپردازند، علاقه دارند. برخی از بازیهای رومیزی که بازیکنان در طول بازی با حدس زدن امتیاز کسب میکنند نیز برایشان جذاب هستند. علاوه بر این، اکثر بازیهای ژانر فانتزی و بردگیمهایی که از پدیدههای روانشناسی استفاده میکنند نیز برایشان لذتبخش هستند.
INTJ ها دوست دارند در طول بازی از منطق و استدلال خود استفاده کنند و با استفاده از استراتژیهای منحصربهفردشان، بازی را ببرند. آنها ترجیح میدهند بازیهایی را تجربه کنند که این امکان را برایشان فراهم میکند تا بتوانند در بازیهای رومیزی نوبتی، هنگامی که نوبت سایر بازیکنان است، حرکتهای بعدی خود را برنامهریزی کنند. یکی از مکانیزمهای محبوب و شناخته شدهای که در بردگیمهای استراتژیک به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد، مکانیزم کارگرگذاری است. نحوهی عملکرد این مکانیزم بدین صورت است که بازیکنان نشانگر و یا کارگرهای خود را در قسمتهای مشخص شده بر روی صفحهی اصلی بازی قرار میدهند و امتیازاتی (از جمله بدست آوردن منابع) را کسب میکنند. یکی دیگر از مکانیزمهایی که برای INTJ ها جذاب است، مکانیزم مدیریت دست (Hand Management) است. در بردگیمهایی که از این مکانیزم استفاده میکنند، هر بازیکنان تعدادی کارت داشته و سعی دارد با استفاده از کارتهایی که در دست دارد، به کارتهای با ارزش تر و با امتیازهای بیشتر دسترسی پیدا کند. در این سبک بازیها نیز بازیکنان میبایست با استفاده از استراتژی و منطق خود، کارتهایی که بهتر است بازی کنند و یا حذف کنند و بسوزانند را تشخیص دهند. به همین دلیل، احتمال اینکه اکثر INTJ ها به بازیهای رومیزی کارتی نیز علاقه داشته باشند بالا است. به طور کلی، افراد با این تیپ شخصیتی به بردگیم با تمهای اقتصادی، علمی، تاریخی و ... نیز علاقه مند هستند.
INTJ ها به بازیهای ویدیویی نیز به شدت علاقهمند هستند و بازیهای تک نفره (Single Player Games)، که مختص بازیهایی است که تنها یک نفر در خط اصلی داستان بازی قابل مشاهده است، برایشان جذاب هستند و به طور کلی، حس رقابت کمتری در طول بازی نسبت به افراد با تیپهای شخصیتی دیگر دارند. اشخاص با این تیپ شخصیتی به هماهنگی محتویات بازی، مکانیزمها و به ارتباط بین تم بردگیم با مکانیزمهای بازی، اهمیت بسیاری میدهند. یکی دیگر از مکانیزمهایی که خیلی از INTJ ها به آن علاقهمند هستند، مکانیزم دک بیلدینگ (Deck Building) است. در واقع بازیکنان در طول بازی سعی دارند کارتهای مفیدتر و با ارزش بیشتر نسبت به کارتهای دیگر را به دسته کارتهای خود اضافه کنند و قابلیتهای جدیدی را کسب کنند. علاوه بر این، تمام تلاش خود را میکنند تا کارتهایی که ارزششان نسبت به کارتهای دیگر کمتر است از دسته کارتهایشان حذف کنند و یا بسوزانند تا بتوانند آنها را با کارتهای بهتر جایگزین کنند. مکانیزمهای بازیهای استراتژی انتزاعی (Abstract Strategy) و بازیهای جنگی نیز برایشان جذاب هستند.
یکی از بردگیمهایی که میتوان برای بازیکنان با تیپ شخصیتی INTJ پیشنهاد داد، بردگیم کارآگاه (Detective: A Modern Crime Board Game) است. بردگیم کارآگاه یک بازی رومیزی یک تا پنج نفره است. همانطور که در پاراگرافهای قبل نیز اشاره کردیم، INTJ ها علاقهمند به بردگیمهایی هستند که این امکان را به آنها میدهد تا اتفاقاتی که رخ دادهاند را حدس بزنند و بتوانند به حل معماهای پیچیده بپردازند و از تحلیلهای منطقی خود استفاده کنند. بازی کارآگاه در سبک استنتاجی (Deduction) قرار دارد. در واقع در این سبک بازیها، بازیکنان با استفاده از استدلال استنتاجی خود و با توجه به اطلاعاتی که بازی در اختیارشان قرار داده است، سعی میکنند تا تصمیمهای درست بگیرند و برنده بازی باشند. این مکانیزم در بازیهای جنایی و کارآگاهی قابل مشاهده است. به بیان دیگر بازیکنان با استفاده از سرنخهایی که در طول بازی در اختیارشان قرار میگیرد، تصمیماتی گرفته و یک سری اتفاقات را با بهره برداری از منطق و استدلال خود پیش بینی میکنند. بردگیم کارآگاه یک بازی همکاری مشترک (Co-Operative Play) است و بازیکنان در طول بازی با یکدیگر همکاری میکنند تا به هدفی خاص دسترسی پیدا کنند. در آخر بازی، تمام بازیکنان بازنده و یا برنده بازی خواهند بود.
در بردگیم کارآگاه بازیکنان نقش کارآگاهان پلیس را بازی میکنند و میبایست پنج پرونده جنایی را حل کنند و جهت حل معماها، میتوانند به پایگاه دادهها دسترسی داشته باشند. بردگیم کارآگاه بازی نوبتی نیست و بازیکنان با یکدیگر در طول بازی صحبت کرده و در ارتباط با کارهایی که میخواهند انجام دهند تصمیمگیری میکنند. صفحهی بردگیم، روز اول تا روز هفتم را مشخص کرده و بازیکنان در طول هفت روز سعی دارند به سرنخهای مهم دست یابند. یک نشانگر جهت نشان دادن زمان و ساعت نیز روی صفحهی بازی قرار دارد و از ساعت هشت بامداد تا ساعت هفت بامداد را نشان میدهد. یک موضوعی که این بردگیم را بسیار جذاب تر میکند، امکاناتی هستند که در اختیار بازیکنان قرار میگیرند. به بیان دیگر، بازیکنان از کامپیوتر و یا با استفاده از تبلت، اطلاعاتی که در دفترچه قوانین بازی (Rulebook) برای پروندههای گوناگون مشخص شدهاند را میتوانند وارد کنند و به اطلاعات کامل و سوابق متهمان دسترسی پیدا کنند. این بازی مربوط به عصر مدرن بوده و پروندهها و داستانهای جنایی مربوط به سالهای اخیر هستند. در طول بازی، بازیکنان میبایست از منابع خود بهترین استفاده را کنند و تصمیمات درست بگیرند. با استفاده از منابع، میتوانند به سرنخهای مهم دسترسی پیدا کنند و یا ممکن است نه تنها سر نخ جدیدی پیدا نکنند، بلکه زمان خود را نیز تلف کرده و وقت بسیاری را هدر دهند. همه چیز به تصمیماتی که میگیرند بستگی دارد. در آخر بازی، سوالات گوناگونی در ارتباط با پروندهها در اختیار بازیکنان قرار میگیرد و آنها میبایست تلاش کنند تا با اطلاعاتی که کسب کردند پاسخهای درست به آنها بدهند و امتیاز کسب کنند. نشانگرهای موجود در بردگیم نیز در آخر بازی امتیازاتی برایشان به همراه خواهند داشت.
بازیهای رومیزی دیگر که به احتمال زیاد برایشان جذاب خواهند بود عبارتند از: بردگیم کشتی جنگی (Battleship)، بردگیم چله زمستان (Dead of Winter)، پندمیک (Pandemic)، جزیره ممنوعه (Forbidden Island)، بردگیم شبکه نیرو (Power Grid)، بردگیم پورتو ریکو (Puerto Rico) ، بردگیم دجله و فرات (Tigris & Euphrates) و بردگیم گو (Go).
INFP (درونگرا – شهودی – احساسی – ادراکی): چرا شخصیت افراد با تیپ شخصیتی INFP، شخصیت « میانجیگر» است؟
INFP ها ۴.۴ درصد جمعیت دنیا را تشکیل میدهند. اشخاصی که تیپ شخصیتی INFP را دارا هستند، بسیار آرام و کم حرف هستند و به همین دلیل، اکثر اوقات درک آنها و شناختن شخصیت آنها امری دشوار است. افراد با این تیپ شخصیتی، اکثر اوقات غرق در رویاها و افکار خود بوده و به دنیای اطرافشان آنقدر توجه نمیکنند و در مقایسه با تیپهای شخصیتی دیگر، از تأمل فلسفی بیشتر لذت میبرند. INFP ها افرادی درونگرا هستند و دوستان کمی داشته و با عدهی کمی صمیمی هستند. آنها بیشتر از اینکه صحبت کنند، وقت خود را صرف نوشتن میکنند و بسیاری از افراد مشهور با این تیپ شخصیتی شاعر، نویسنده و یا بازیگر هستند. آنها ترجیح میدهند به جای اینکه روی کارهای گوناگون تمرکز کنند، زمان خود را صرف انجام یک کار ارزشمند کنند و انرژی خود را تلف نکنند. INFP ها دوست دارند کارها را به روش خودشان انجام دهند و معمولا کند کار میکنند. آنها در انجام کار هایشان عجله نداشته و صبورانه و سنجیده به انجام دادن امورشان میپردازند. آنها دوست دارند در انجام دادن کارهایشان خودمختار باشند و زمان خاصی را جهت تکمیل کردنشان تعیین نکنند. اگر در محل کار خود مقرارات و قوانین بسیاری وجود داشته باشند و محیط کارشان تنش و استرس زیادی داشته باشد، نسبت به شغلشان معمولا دلسرد میشوند. INFP ها آینده نگر هستند و هدفهای بلند مدت زیادی دارند. افراد با این تیپ شخصیتی دوست دارند به طور مداوم به دیگران انگیزه دهند و با آنها همدلی کنند.
INFP ها افرادی کمالگرا، صمیمی، وفادار، آرمان گرا و مهربان هستند. آنها افرادی انطاف پذیر بوده و برنامههای خود را به راحتی تغییر میدهند. به تصمیمات و انتخابهایشان بسیار پایبند هستند و به اعتقادات و باورهای شخصی خودشان اهمیت زیادی میدهند. در صورتی که شخصی ارزشهای اصلی آنها را رعایت نکند، رفتار آن شخص را بی احترامی به خودشان دانسته و خیلی ناراحت میشوند. INFP ها خیلی دلسوز هستند و با اشخاصی که با آنها صمیمی هستند، به راحتی میتوانند رابطهی گرم و صمیمی داشته باشند. آنها اکثر اوقات احساسات خود را پنهان میکنند و احساساتی پیچیده دارند. معمولا در جمعها کم صحبت و آرام هستند و ترجیح میدهند به صحبتهای دیگران گوش دهند. INFP ها از خودشان انتظارات بالا و زیادی دارند و اکثر اوقات با صفاتی همانند ایده آل گرا و یا میانجیگر شناخته میشوند. جالب است بدانید افراد با این تیپ شخصیتی، هنگامی که در تنهایی وقت میگذرانند، انرژی میگیرند و این انرژی را در موقعیتهای اجتماعی خرج میکنند. هنگام تصمیم گیری، با توجه به ارزشهای شخصی خود تصمیم گرفته و بر منطق و استدلال خود کمتر تکیه میکنند.
نقاط ضعف INFP ها چه مواردی هستند؟
INFP ها گاهی اوقات تبدیل به افرادی بیش از اندازه کمالگرا میشوند. معمولا شناخت شخصیتشان امری بسیار دشوار است و احساساتشان را اکثر اوقات با دیگران در میان نمیگذارند و ترجیح میدهند در مواقع خیلی ضروری نظر خود را بیان کنند. از انجام دادن کارهای تکراری پرهیز میکنند و در محیط کاری معمولا اهل رقابت نیستند و تنها به کار خود میپردازند. به همین دلیل، از آنجایی که اهل رقابت نیستند، خود را به چالش نمیکشند. افرادی بی نظم و بی برنامه هستند. با توجه به اینکه بیشتر از منطق به ارزشهای شخصی خود توجه میکنند، گاهی اوقات تصمیماتی که میگیرند عملی نخواهند شد و در دنیای حقیقی ایدههایی که ارائه میدهند، کاربردی نخواهند داشت. همانطور که اشاره کردیم، INFP ها به آرمانهای خود بسیار وابسته هستند و ممکن است گاهی اوقات نظرات و عقاید دیگران را نادیده بگیرند و آنها را ناراحت کنند. مدیریت زمانشان ضعیف است و ممکن است روی کاری بیش از اندازه و بیش از حد نیاز وقت بگذارند و در واقع نتوانند کارهای خود را مدیریت کنند. INFP ها نمیتوانند به راحتی به دیگران نه بگویند و معمولا کارهایی که به آنها سپرده میشود را، حتی اگر خودشان بدانند که قرار است اذیت شوند، قبول میکنند. گاهی اوقات بیش از اندازه به دیگران کمک می کنند و دوست دارند همه را نسبت به خودشان راضی نگه دارند.
INFP ها به چه بازیهای رومیزی علاقه دارند و بازیکنان با این تیپ شخصیتی، چه خصوصیاتی دارند؟
INFP ها توانایی زبانی بالایی دارند و بسیار خلاق هستند. آنها به مبارزه کردن در بازی علاقهی چندانی نداشته و ترجیح میدهند بازیکنان در طول بازی با یکدیگر تعامل کنند و دوستانه در کنار یکدیگر به بازی کردن بپردازند. به بردگیمهای همکاری مشترک علاقه داشته و از اینکه تمام بازیکنان برای رسیدن به هدفی خاص باهم همکاری کنند، لذت میبرند. به طور کلی، افراد با این تیپ شخصیتی بازیهای گروهی را دوست دارند اما همواره سعی دارند مرکز توجه دیگران نباشند و به چشم نیایند زیرا در این صورت خیلی معذب شده و از بازی لذت نخواهند برد. از آنجایی که INFP ها همواره در تلاشند تا شناخت بهتری نسبت به خودشان پیدا کنند و شخصیت خود را توسعه دهند، بازیهایی که این امکان را برایشان فراهم کند تا بتوانند مهارت و استعدادهای خود را بیشتر کشف کنند و شخصیتشان را رشد دهند، برایشان جذاب خواهند بود. با توجه به اینکه بسیار کنجکاو هستند و دوست دارند مطالب جدید یاد بگیرند، بازیهای آموزشی نیز برایشان لذت بخش خواهند بود. علاوه بر این، به بردگیمهایی که حس ماجراجویی و کارآگاهی درون بازیکنان را بیدار کند نیز علاقهمند هستند.
INFP ها از اینکه در بازیهایی که تجربه میکنند، عناصر سورپرایز موجود باشند لذت میبرند و به بردگیمهایی که داستان خاصی را روایت میکنند، علاقه دارند. از آنجایی که بسیار خلاق هستند و قدرت تخیل بالایی دارند، بردگیمهای علمی - تخیلی، فانتزی و ... برایشان ارزشمند خواهد بود. به بازیهایی که اطلاعاتی را در اختیار بازیکنان قرار میدهد و اطلاعاتی را نیز از آنها پنهان میکند و میبایست خودشان به آنها دسترسی پیدا کنند نیز علاقه دارند. علاوه بر این، پنهان کاری و نقشهای پنهانی، که بازیکنان خود میبایست هویت و نقش افراد را حدس بزنند، برایشان جذاب هستند. همچنین، این افراد از بازیهایی که با استفاده از قلم و کاغذ اطلاعات مهم بردگیم را در طول بازی ثبت میکنند، لذت میبرند.
اگر بخواهم به یک بازی ساده و لذت بخش مناسب برای INFP ها اشاره کنم، میتوانم بازی اپلز تو اپلز (Apples to Apples) را نام ببرم. این بازی با اینکه دارای قوانین ساده است، بسیار جذاب و سرگرم کننده است. اپلز تو اپلز یک بازی چهار تا هشت نفره بوده و دارای کارتهای قرمز و سبز رنگ است. در اولین دور بازی، شخصی به عنوان قاضی انتخاب میشود. هر کدام از بازیکنان هفت عدد کارت قرمز دریافت میکنند و آنها را در دست خود میگیرند. در هر نوبت از بازی، قاضی یک عدد کارت سبز بر میدارد و آن را میخواند. روی کارتهای قرمز بازیکنان اسم چیزهای گوناگون نوشته شده است و روی هر کارت سبز (که قاضی برمیدارد) صفتی نوشته شده است. قاضی یک کارت سبز از دسته کارتها برداشته و آن را میخواند. بازیکنان میبایست خلاق باشند و با توجه به صفتی که خوانده میشود، یک کارت از کارتهای قرمز خود را انتخاب کرده و بدون اینکه کلمه روی آن دیده شود به قاضی بدهند. سپس قاضی پس از اینکه بازیکنان در ارتباط با کارت قرمزی که انتخاب کردند توضیح دادند و آن را به وی دادند، کارتی که از نظرش با صفتی که خواند متناسب تر است را انتخاب میکند و کارت سبزش را (کارتی که صفتی روی آن نوشته شده است و قاضی آن را خواند) به آن بازیکن میدهد. در انتها کسی که بیشترین کارتهای سبز را داشته باشد، برنده بازی خواهد بود. در هر دور از بازی نیز قاضی تغییر میکند و در جهت ساعتگرد نفر بعدی قاضی خواهد شد.
بازیهای دیگری که برای INFP ها مناسب هستند عبارتند از: بردگیم سلطه (Dominion)، بردگیم کینگزبرگ (Kingsburg)، بازی مقاومت (The Resistance)، بازی نقشآفرینی سیاهچالها و اژدهایان (Dungeons & Dragons)، بازی کارت علیه بشریت (Cards Against Humanity) ، بردگیم اسکترگوریس (Scattegories) و بازی سحر و جادو: گردهمایی (Magic: The Gathering).
در مقالهی قبل به دو تیپ شخصیتی ESTJ و ESTP اشاره کردیم و نقاط قوت، نقاط ضعف و بردگیمهای مورد علاقه آنها را نام بردیم. به طور کلی، به غیر از این دو تیپ شخصیتی، در ارتباط با تیپهای شخصیتی ENFJ، ENFP، ENTJ و ENTP در مقالههای پیشین صحبت کردیم. در این مقاله قصد داریم به دو تیپ شخصیتی INTJ و INFP اشاره کنیم و در رابطه با آنها به طور کامل گفتگو کنیم.
INTJ (درونگرا – شهودی – منطقی – قضاوتی): چرا شخصیت INTJ، شخصیت «معمار» است؟
INTJ ها ۲.۱ در صد جمعیت جهان را تشکیل میدهند. افراد با تیپ شخصیتی INTJ، در زندگی خود نیاز شدیدی به استقلال دارند و برای انجام کارهایشان روشهای خاص خود را دارند. آنها به طور منظم به کارهای روزمره خود میپردازند و به تصمیمات و اهدافی که دارند پایبند میمانند و برای رسیدن به آرمانهایشان تمام تلاش خود را میکنند. علاوه بر این، در صورتی که هدف مشخصی داشته باشند، کاملا بر روی هدف خود متمرکز شده و با جدیت تمام به انجام دادن کارهای مربوط به هدفشان میپردازند. INTJ ها اشخاصی کمال طلب، کنجکاو، قاطع، بلند پرواز، خلاق، باهوش و استراتژیست هستند. آنها ترجیح میدهند خارج از کانون توجه باشند و اگر در مرکز توجه افراد قرار گیرند به احتمال زیاد حس راحتی نخواهند کرد. کسانی که تیپ شخصیتی INTJ دارند، بسیار ایده پرداز هستند و برای انجام کارهای تکراری سعی میکنند به ایدههای نوآورانه و مبتکرانه دسترسی پیدا کنند و قادر هستند ایدههای جدید را به سرعت درک کنند. از آنجایی که علاقه به نظم و سازمان دارند، همواره تلاش خود را میکنند تا ایدههای خود را عملی سازند و با استفاده از منطق و استراتژیهای منحصربهفردشان، به تحلیل ایدههای گوناگون پرداخته و کاربردی بودن یا نبودن آنها را تشخیص میدهند. گاهی اوقات INTJ ها قادر نیستند افکار خود را با دیگران به طور کامل در میان بگذارند زیرا در ذهن خود تصاویر و مفاهیمی بسیار سنگین و پیچیده دارند و بیان کردنشان برایشان کاری بسیار دشوار است.
جالب است بدانید INTJ ها زمان زیادی را صرف اندیشیدن در تنهایی میکنند و ممکن است از نظر دیگران افرادی کم حرف و گوشه گیر به نظر برسند. آنها از انتقادهای دیگران ناراحت نمیشوند و انتقاد پذیر هستند. INTJ ها تمام تلاش خود را میکنند تا به دیگران و به خودشان به صورت پیوسته انگیزه دهند تا قادر باشند کارهای خود را به بهترین نحو و به بهترین شکل ممکن انجام دهند. افراد با این تیپ شخصیتی از منطق و قدرت تفکر خود جهت حل مسائل پیچیده استفاده میکنند و در شرایط گوناگون همواره تصمیمات درست میگیرند و مبتکرانه جهت حل مشکلات ایده پردازی میکنند. INTJ ها به خودشان و ایدهها و تفکرات خودشان اطمینان کامل دارند و حق را در موضوعات گوناگون به خودشان میدهند. هنگام انجام دادن کارها از آشفتگی، بینظمی و به هم ریختگی بیزارند. INTJ ها همواره آماده شنیدن نظرات و عقاید سایر افراد جهت انجام دادن امور هستند و از آنجایی که افرادی کاملا منطقی محسوب میشوند، در صورت اثبات کارایی نظرات دیگران، از جایگزین کردن نظرات و ایدههای آنها با ایدههای خود پرهیز نخواهند کرد و قطعا از ایدههایشان استقبال فراوان نیز خواهند کرد. به INTJ ها لقب معمار و یا آرشیتکت داده شده است. آنها اعتقاد دارند که با استفاده از هوش، دانش و تلاش، غیرممکنها ممکن میشوند اما در عین حال، بر این باورند که اشخاص از آنجایی که تنبل و کوته فکر هستند، به خواستههای خود نخواهند رسید و غیر ممکنها را ممکن نخواهند ساخت. در واقع با اینکه ذهنی ایده آل گرا دارند و رویا پرداز هستند، در عین حال میتوانند به شرایط و مسائل دیدگاهی کاملا بدبینانه داشته باشند اما این بدین معنا نیست که از تلاش خود دست خواهند برداشت و یا کم کاری خواهند کرد. و در آخر این افراد به روابط و تعهدات خود نیز به طور کلی اهمیت بسیاری داده و آنها را جدی میگیرند و شنوندگان فوق العادهای هستند.
نقاط ضعف INTJ ها چیست؟
INTJ ها برخی اوقات از خود و همچنین دیگران انتظارات بیش از حد بالایی دارند و این امر باعث میشود حجم کاری بالایی را متحمل شوند و در نتیجه موجب خستگی خود و دیگران شوند. در واقع، افراد با این تیپ شخصیتی گاهی اوقات معیارهایی را برای خودشان در نظر میگیرند و تنها به آن معیارها توجه میکنند و شاید این معیارها با توقعات و توانایی سایر افراد همخوانی نداشته باشد. INTJ ها ذاتا به احساسات و عواطف دیگران آنقدر توجه نمیکنند و ممکن است متوجه ناراحت شدن دیگران از رفتار و یا صحبت هایشان نشوند. INTJ ها معمولا هنگام بیان کردن احساسات خود دشواری داشته و این کار برایشان سخت است. گاهی اوقات میتوانند خیلی منطقی و رک باشند و به طور مستقیم از دیگران انتقاد کنند که این امر نشان دهنده این است که برخی مواقع درک احساسات دیگران برایشان امکان پذیر نیست. علاوه بر این، هنگام شرح مطلبی، از آنجایی که نسبت به سایر افراد قدرت تخیل بالا و ذهن پیچیدهتری دارند، درک مطالب ممکن است برای سایر افراد آسان نباشد و به همین دلیل بهتر است تلاش کنند تا مطالب را ساده تر بیان کنند.
INTJ ها به چه بردگیمهایی بیشتر علاقه دارند؟ گیمرهای INTJ چه ویژگیهایی دارند؟
INTJ ها برنامهریزیهای بلند مدت میکنند و آینده نگر هستند. همانگونه که پیشتر نیز اشاره کردیم، INTJ ها ذهن خلاق و پیچیدهای دارند و به طور مداوم به موضوعات گوناگون فکر میکنند. آنها علاقه دارند بازیهایی را تجربه کنند که به آنها این امکان را بدهد تا از قدرت ذهن خود بهرهمند شوند و اتفاقهایی که در طول بازی قرار است رخ دهد را پیش بینی کنند. به بازیهای رومیزی که با استفاده از سرنخهای موجود در بازی به حل معماهای گوناگون میپردازند، علاقه دارند. برخی از بازیهای رومیزی که بازیکنان در طول بازی با حدس زدن امتیاز کسب میکنند نیز برایشان جذاب هستند. علاوه بر این، اکثر بازیهای ژانر فانتزی و بردگیمهایی که از پدیدههای روانشناسی استفاده میکنند نیز برایشان لذتبخش هستند.
INTJ ها دوست دارند در طول بازی از منطق و استدلال خود استفاده کنند و با استفاده از استراتژیهای منحصربهفردشان، بازی را ببرند. آنها ترجیح میدهند بازیهایی را تجربه کنند که این امکان را برایشان فراهم میکند تا بتوانند در بازیهای رومیزی نوبتی، هنگامی که نوبت سایر بازیکنان است، حرکتهای بعدی خود را برنامهریزی کنند. یکی از مکانیزمهای محبوب و شناخته شدهای که در بردگیمهای استراتژیک به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد، مکانیزم کارگرگذاری است. نحوهی عملکرد این مکانیزم بدین صورت است که بازیکنان نشانگر و یا کارگرهای خود را در قسمتهای مشخص شده بر روی صفحهی اصلی بازی قرار میدهند و امتیازاتی (از جمله بدست آوردن منابع) را کسب میکنند. یکی دیگر از مکانیزمهایی که برای INTJ ها جذاب است، مکانیزم مدیریت دست (Hand Management) است. در بردگیمهایی که از این مکانیزم استفاده میکنند، هر بازیکنان تعدادی کارت داشته و سعی دارد با استفاده از کارتهایی که در دست دارد، به کارتهای با ارزش تر و با امتیازهای بیشتر دسترسی پیدا کند. در این سبک بازیها نیز بازیکنان میبایست با استفاده از استراتژی و منطق خود، کارتهایی که بهتر است بازی کنند و یا حذف کنند و بسوزانند را تشخیص دهند. به همین دلیل، احتمال اینکه اکثر INTJ ها به بازیهای رومیزی کارتی نیز علاقه داشته باشند بالا است. به طور کلی، افراد با این تیپ شخصیتی به بردگیم با تمهای اقتصادی، علمی، تاریخی و ... نیز علاقه مند هستند.
INTJ ها به بازیهای ویدیویی نیز به شدت علاقهمند هستند و بازیهای تک نفره (Single Player Games)، که مختص بازیهایی است که تنها یک نفر در خط اصلی داستان بازی قابل مشاهده است، برایشان جذاب هستند و به طور کلی، حس رقابت کمتری در طول بازی نسبت به افراد با تیپهای شخصیتی دیگر دارند. اشخاص با این تیپ شخصیتی به هماهنگی محتویات بازی، مکانیزمها و به ارتباط بین تم بردگیم با مکانیزمهای بازی، اهمیت بسیاری میدهند. یکی دیگر از مکانیزمهایی که خیلی از INTJ ها به آن علاقهمند هستند، مکانیزم دک بیلدینگ (Deck Building) است. در واقع بازیکنان در طول بازی سعی دارند کارتهای مفیدتر و با ارزش بیشتر نسبت به کارتهای دیگر را به دسته کارتهای خود اضافه کنند و قابلیتهای جدیدی را کسب کنند. علاوه بر این، تمام تلاش خود را میکنند تا کارتهایی که ارزششان نسبت به کارتهای دیگر کمتر است از دسته کارتهایشان حذف کنند و یا بسوزانند تا بتوانند آنها را با کارتهای بهتر جایگزین کنند. مکانیزمهای بازیهای استراتژی انتزاعی (Abstract Strategy) و بازیهای جنگی نیز برایشان جذاب هستند.
یکی از بردگیمهایی که میتوان برای بازیکنان با تیپ شخصیتی INTJ پیشنهاد داد، بردگیم کارآگاه (Detective: A Modern Crime Board Game) است. بردگیم کارآگاه یک بازی رومیزی یک تا پنج نفره است. همانطور که در پاراگرافهای قبل نیز اشاره کردیم، INTJ ها علاقهمند به بردگیمهایی هستند که این امکان را به آنها میدهد تا اتفاقاتی که رخ دادهاند را حدس بزنند و بتوانند به حل معماهای پیچیده بپردازند و از تحلیلهای منطقی خود استفاده کنند. بازی کارآگاه در سبک استنتاجی (Deduction) قرار دارد. در واقع در این سبک بازیها، بازیکنان با استفاده از استدلال استنتاجی خود و با توجه به اطلاعاتی که بازی در اختیارشان قرار داده است، سعی میکنند تا تصمیمهای درست بگیرند و برنده بازی باشند. این مکانیزم در بازیهای جنایی و کارآگاهی قابل مشاهده است. به بیان دیگر بازیکنان با استفاده از سرنخهایی که در طول بازی در اختیارشان قرار میگیرد، تصمیماتی گرفته و یک سری اتفاقات را با بهره برداری از منطق و استدلال خود پیش بینی میکنند. بردگیم کارآگاه یک بازی همکاری مشترک (Co-Operative Play) است و بازیکنان در طول بازی با یکدیگر همکاری میکنند تا به هدفی خاص دسترسی پیدا کنند. در آخر بازی، تمام بازیکنان بازنده و یا برنده بازی خواهند بود.
در بردگیم کارآگاه بازیکنان نقش کارآگاهان پلیس را بازی میکنند و میبایست پنج پرونده جنایی را حل کنند و جهت حل معماها، میتوانند به پایگاه دادهها دسترسی داشته باشند. بردگیم کارآگاه بازی نوبتی نیست و بازیکنان با یکدیگر در طول بازی صحبت کرده و در ارتباط با کارهایی که میخواهند انجام دهند تصمیمگیری میکنند. صفحهی بردگیم، روز اول تا روز هفتم را مشخص کرده و بازیکنان در طول هفت روز سعی دارند به سرنخهای مهم دست یابند. یک نشانگر جهت نشان دادن زمان و ساعت نیز روی صفحهی بازی قرار دارد و از ساعت هشت بامداد تا ساعت هفت بامداد را نشان میدهد. یک موضوعی که این بردگیم را بسیار جذاب تر میکند، امکاناتی هستند که در اختیار بازیکنان قرار میگیرند. به بیان دیگر، بازیکنان از کامپیوتر و یا با استفاده از تبلت، اطلاعاتی که در دفترچه قوانین بازی (Rulebook) برای پروندههای گوناگون مشخص شدهاند را میتوانند وارد کنند و به اطلاعات کامل و سوابق متهمان دسترسی پیدا کنند. این بازی مربوط به عصر مدرن بوده و پروندهها و داستانهای جنایی مربوط به سالهای اخیر هستند. در طول بازی، بازیکنان میبایست از منابع خود بهترین استفاده را کنند و تصمیمات درست بگیرند. با استفاده از منابع، میتوانند به سرنخهای مهم دسترسی پیدا کنند و یا ممکن است نه تنها سر نخ جدیدی پیدا نکنند، بلکه زمان خود را نیز تلف کرده و وقت بسیاری را هدر دهند. همه چیز به تصمیماتی که میگیرند بستگی دارد. در آخر بازی، سوالات گوناگونی در ارتباط با پروندهها در اختیار بازیکنان قرار میگیرد و آنها میبایست تلاش کنند تا با اطلاعاتی که کسب کردند پاسخهای درست به آنها بدهند و امتیاز کسب کنند. نشانگرهای موجود در بردگیم نیز در آخر بازی امتیازاتی برایشان به همراه خواهند داشت.
بازیهای رومیزی دیگر که به احتمال زیاد برایشان جذاب خواهند بود عبارتند از: بردگیم کشتی جنگی (Battleship)، بردگیم چله زمستان (Dead of Winter)، پندمیک (Pandemic)، جزیره ممنوعه (Forbidden Island)، بردگیم شبکه نیرو (Power Grid)، بردگیم پورتو ریکو (Puerto Rico) ، بردگیم دجله و فرات (Tigris & Euphrates) و بردگیم گو (Go).
INFP (درونگرا – شهودی – احساسی – ادراکی): چرا شخصیت افراد با تیپ شخصیتی INFP، شخصیت « میانجیگر» است؟
INFP ها ۴.۴ درصد جمعیت دنیا را تشکیل میدهند. اشخاصی که تیپ شخصیتی INFP را دارا هستند، بسیار آرام و کم حرف هستند و به همین دلیل، اکثر اوقات درک آنها و شناختن شخصیت آنها امری دشوار است. افراد با این تیپ شخصیتی، اکثر اوقات غرق در رویاها و افکار خود بوده و به دنیای اطرافشان آنقدر توجه نمیکنند و در مقایسه با تیپهای شخصیتی دیگر، از تأمل فلسفی بیشتر لذت میبرند. INFP ها افرادی درونگرا هستند و دوستان کمی داشته و با عدهی کمی صمیمی هستند. آنها بیشتر از اینکه صحبت کنند، وقت خود را صرف نوشتن میکنند و بسیاری از افراد مشهور با این تیپ شخصیتی شاعر، نویسنده و یا بازیگر هستند. آنها ترجیح میدهند به جای اینکه روی کارهای گوناگون تمرکز کنند، زمان خود را صرف انجام یک کار ارزشمند کنند و انرژی خود را تلف نکنند. INFP ها دوست دارند کارها را به روش خودشان انجام دهند و معمولا کند کار میکنند. آنها در انجام کار هایشان عجله نداشته و صبورانه و سنجیده به انجام دادن امورشان میپردازند. آنها دوست دارند در انجام دادن کارهایشان خودمختار باشند و زمان خاصی را جهت تکمیل کردنشان تعیین نکنند. اگر در محل کار خود مقرارات و قوانین بسیاری وجود داشته باشند و محیط کارشان تنش و استرس زیادی داشته باشد، نسبت به شغلشان معمولا دلسرد میشوند. INFP ها آینده نگر هستند و هدفهای بلند مدت زیادی دارند. افراد با این تیپ شخصیتی دوست دارند به طور مداوم به دیگران انگیزه دهند و با آنها همدلی کنند.
INFP ها افرادی کمالگرا، صمیمی، وفادار، آرمان گرا و مهربان هستند. آنها افرادی انطاف پذیر بوده و برنامههای خود را به راحتی تغییر میدهند. به تصمیمات و انتخابهایشان بسیار پایبند هستند و به اعتقادات و باورهای شخصی خودشان اهمیت زیادی میدهند. در صورتی که شخصی ارزشهای اصلی آنها را رعایت نکند، رفتار آن شخص را بی احترامی به خودشان دانسته و خیلی ناراحت میشوند. INFP ها خیلی دلسوز هستند و با اشخاصی که با آنها صمیمی هستند، به راحتی میتوانند رابطهی گرم و صمیمی داشته باشند. آنها اکثر اوقات احساسات خود را پنهان میکنند و احساساتی پیچیده دارند. معمولا در جمعها کم صحبت و آرام هستند و ترجیح میدهند به صحبتهای دیگران گوش دهند. INFP ها از خودشان انتظارات بالا و زیادی دارند و اکثر اوقات با صفاتی همانند ایده آل گرا و یا میانجیگر شناخته میشوند. جالب است بدانید افراد با این تیپ شخصیتی، هنگامی که در تنهایی وقت میگذرانند، انرژی میگیرند و این انرژی را در موقعیتهای اجتماعی خرج میکنند. هنگام تصمیم گیری، با توجه به ارزشهای شخصی خود تصمیم گرفته و بر منطق و استدلال خود کمتر تکیه میکنند.
نقاط ضعف INFP ها چه مواردی هستند؟
INFP ها گاهی اوقات تبدیل به افرادی بیش از اندازه کمالگرا میشوند. معمولا شناخت شخصیتشان امری بسیار دشوار است و احساساتشان را اکثر اوقات با دیگران در میان نمیگذارند و ترجیح میدهند در مواقع خیلی ضروری نظر خود را بیان کنند. از انجام دادن کارهای تکراری پرهیز میکنند و در محیط کاری معمولا اهل رقابت نیستند و تنها به کار خود میپردازند. به همین دلیل، از آنجایی که اهل رقابت نیستند، خود را به چالش نمیکشند. افرادی بی نظم و بی برنامه هستند. با توجه به اینکه بیشتر از منطق به ارزشهای شخصی خود توجه میکنند، گاهی اوقات تصمیماتی که میگیرند عملی نخواهند شد و در دنیای حقیقی ایدههایی که ارائه میدهند، کاربردی نخواهند داشت. همانطور که اشاره کردیم، INFP ها به آرمانهای خود بسیار وابسته هستند و ممکن است گاهی اوقات نظرات و عقاید دیگران را نادیده بگیرند و آنها را ناراحت کنند. مدیریت زمانشان ضعیف است و ممکن است روی کاری بیش از اندازه و بیش از حد نیاز وقت بگذارند و در واقع نتوانند کارهای خود را مدیریت کنند. INFP ها نمیتوانند به راحتی به دیگران نه بگویند و معمولا کارهایی که به آنها سپرده میشود را، حتی اگر خودشان بدانند که قرار است اذیت شوند، قبول میکنند. گاهی اوقات بیش از اندازه به دیگران کمک می کنند و دوست دارند همه را نسبت به خودشان راضی نگه دارند.
INFP ها به چه بازیهای رومیزی علاقه دارند و بازیکنان با این تیپ شخصیتی، چه خصوصیاتی دارند؟
INFP ها توانایی زبانی بالایی دارند و بسیار خلاق هستند. آنها به مبارزه کردن در بازی علاقهی چندانی نداشته و ترجیح میدهند بازیکنان در طول بازی با یکدیگر تعامل کنند و دوستانه در کنار یکدیگر به بازی کردن بپردازند. به بردگیمهای همکاری مشترک علاقه داشته و از اینکه تمام بازیکنان برای رسیدن به هدفی خاص باهم همکاری کنند، لذت میبرند. به طور کلی، افراد با این تیپ شخصیتی بازیهای گروهی را دوست دارند اما همواره سعی دارند مرکز توجه دیگران نباشند و به چشم نیایند زیرا در این صورت خیلی معذب شده و از بازی لذت نخواهند برد. از آنجایی که INFP ها همواره در تلاشند تا شناخت بهتری نسبت به خودشان پیدا کنند و شخصیت خود را توسعه دهند، بازیهایی که این امکان را برایشان فراهم کند تا بتوانند مهارت و استعدادهای خود را بیشتر کشف کنند و شخصیتشان را رشد دهند، برایشان جذاب خواهند بود. با توجه به اینکه بسیار کنجکاو هستند و دوست دارند مطالب جدید یاد بگیرند، بازیهای آموزشی نیز برایشان لذت بخش خواهند بود. علاوه بر این، به بردگیمهایی که حس ماجراجویی و کارآگاهی درون بازیکنان را بیدار کند نیز علاقهمند هستند.
INFP ها از اینکه در بازیهایی که تجربه میکنند، عناصر سورپرایز موجود باشند لذت میبرند و به بردگیمهایی که داستان خاصی را روایت میکنند، علاقه دارند. از آنجایی که بسیار خلاق هستند و قدرت تخیل بالایی دارند، بردگیمهای علمی - تخیلی، فانتزی و ... برایشان ارزشمند خواهد بود. به بازیهایی که اطلاعاتی را در اختیار بازیکنان قرار میدهد و اطلاعاتی را نیز از آنها پنهان میکند و میبایست خودشان به آنها دسترسی پیدا کنند نیز علاقه دارند. علاوه بر این، پنهان کاری و نقشهای پنهانی، که بازیکنان خود میبایست هویت و نقش افراد را حدس بزنند، برایشان جذاب هستند. همچنین، این افراد از بازیهایی که با استفاده از قلم و کاغذ اطلاعات مهم بردگیم را در طول بازی ثبت میکنند، لذت میبرند.
اگر بخواهم به یک بازی ساده و لذت بخش مناسب برای INFP ها اشاره کنم، میتوانم بازی اپلز تو اپلز (Apples to Apples) را نام ببرم. این بازی با اینکه دارای قوانین ساده است، بسیار جذاب و سرگرم کننده است. اپلز تو اپلز یک بازی چهار تا هشت نفره بوده و دارای کارتهای قرمز و سبز رنگ است. در اولین دور بازی، شخصی به عنوان قاضی انتخاب میشود. هر کدام از بازیکنان هفت عدد کارت قرمز دریافت میکنند و آنها را در دست خود میگیرند. در هر نوبت از بازی، قاضی یک عدد کارت سبز بر میدارد و آن را میخواند. روی کارتهای قرمز بازیکنان اسم چیزهای گوناگون نوشته شده است و روی هر کارت سبز (که قاضی برمیدارد) صفتی نوشته شده است. قاضی یک کارت سبز از دسته کارتها برداشته و آن را میخواند. بازیکنان میبایست خلاق باشند و با توجه به صفتی که خوانده میشود، یک کارت از کارتهای قرمز خود را انتخاب کرده و بدون اینکه کلمه روی آن دیده شود به قاضی بدهند. سپس قاضی پس از اینکه بازیکنان در ارتباط با کارت قرمزی که انتخاب کردند توضیح دادند و آن را به وی دادند، کارتی که از نظرش با صفتی که خواند متناسب تر است را انتخاب میکند و کارت سبزش را (کارتی که صفتی روی آن نوشته شده است و قاضی آن را خواند) به آن بازیکن میدهد. در انتها کسی که بیشترین کارتهای سبز را داشته باشد، برنده بازی خواهد بود. در هر دور از بازی نیز قاضی تغییر میکند و در جهت ساعتگرد نفر بعدی قاضی خواهد شد.
بازیهای دیگری که برای INFP ها مناسب هستند عبارتند از: بردگیم سلطه (Dominion)، بردگیم کینگزبرگ (Kingsburg)، بازی مقاومت (The Resistance)، بازی نقشآفرینی سیاهچالها و اژدهایان (Dungeons & Dragons)، بازی کارت علیه بشریت (Cards Against Humanity) ، بردگیم اسکترگوریس (Scattegories) و بازی سحر و جادو: گردهمایی (Magic: The Gathering).
دیدگاه شما